De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Tips voor het gebruik van de condensor van uw airco gegeven door specialisten uit Noord-Brabant

Als u een airco in uw auto heeft dan is het belangrijk om bepaalde zaken in acht te nemen. Hiermee verlengt u de levensduur van de condensor van de airco, zoals de specialisten van RDN in Noord-Brabant beamen. Allereerst is het van belang dat u de airco jaarlijks laat nakijken. Tijdens deze controle wordt onder andere de vloeistof in de airco bijgevuld. Ook de conditie van de condensor van de airco wordt gecheckt door de experts van dit bedrijf uit Noord-Brabant of een ander willekeurig bedrijf waar u uw auto aan uit handen geeft. U kunt de levensduur verlengen door de airco niet nodeloos te laten draaien. Anderzijds is het wel aan te raden om tijdens de wintermaanden het systeem enkele keren te laten draaien om vastlopen te voorkomen.

Wat nu als in mijn auto geen airco past?

Als u een auto heeft waar geen airconditioning in kan worden ingebouwd dan zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden. U kunt kiezen voor een SPAL-ventilator. Deze wordt onder de motorkap gemonteerd en zorgt voor aangenaam koele lucht in de auto. Het grote voordeel ten opzichte van een airco is dat een SPAL-ventilator een stuk beter is voor het milieu. De auto verbruikt ook geen extra brandstof, zoals dat bij een airco wel het geval is. Kortom: er zijn zeker redenen om te kiezen voor een SPAL-ventilator.

Kies voor goed onderhoud voor uw airco of ventilatiesysteem in de auto

Als u altijd op uw airconditioning wilt vertrouwen dan is het belangrijk om tijdig een afspraak te maken voor een servicebeurt. Zo maakt u bijvoorbeeld een afspraak bij RDN in Noord-Brabant, waar uw airco inclusief condensor wordt nagekeken. U kunt bij dit bedrijf ook terecht als u een SPAL-ventilator wilt laten installeren. De vakmensen van RDN kunnen voor u opmeten welke maat ventilator passend is voor uw merk en type auto. Vervolgens kan deze direct worden geïnstalleerd. U betaalt hier altijd een scherpe prijs voor. Deze kunt u natuurlijk vooraf opvragen. Zo weet u waar u rekening mee moet houden als u uw afspraak inplant!