De kamervraag
Image default
Eten en drinken

Maak je eigen pizza bodem van Monte Pizza Crust

Sta je graag in de keuken en heb je wel eens zin om een heerlijke pizza te maken? Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk dit is en gaan graag aan de slag. Het is natuurlijk belangrijk dat je daarbij goed van start gaat. En wat is de basis van een overheerlijke pizza? De pizzabodem. In dit artikel ontdek jij hoe je zelf een goede pizzabodem maakt. Kom in actie! Ruim je aanrecht op en maak de perfecte basis voor de meest lekkere droompizza.

Wat heb je nodig?

– 400 gram bloem

– 7 gram gist

– 1 eetlepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

Stappenplan om zelf een goede pizzabodem te maken

1- Nu je alle ingrediënten klaar hebt liggen, kun je meteen aan de slag. Het is belangrijk dat de gist eerst een beetje oplost. Doe dit daarom in 250 milliliter lauwwarm water en laat dat tien minuten staan. De bloem kun je samen met een afgestreken eetlepel zout in een kom doen. Roer het even goed door. Vervolgens giet je daar het gistwater en de olijfolie bij in. Het is handig om voor het mengen een deegmixer met deeghaken te gebruiken. Je kunt het met je handen doen, maar dat kost aanzienlijk meer tijd. Met de mixer is het binnen enkele minuten deeg geworden.

 

2- Zorg dat je aanrecht goed schoon is en bestuif het met wat bloem. Je kunt hier het deeg opleggen wat je uit de kom haalt. Nu komt het leuke werk; lekker kneden. Dit doe je door het deeg uit elkaar te trekken, een kwartslag te draaien, dubbel te vouwen en zo ga je maar door. Het is wel handig als je met dit klusje eventuele sieraden afdoet. Na ongeveer zeven minuten zul je een glad en elastisch deeg hebben.

 

3- Het deeg wat nu op je aanrecht ligt, kun je verdelen in drie bollen. Het is belangrijk dat je deze even een half uur op kamertemperatuur wegzet. Voor de hygiëne kun je hier een theedoek overheen leggen. Door het gist gaat het deeg nu rijzen. Hierna kun je de bollen gaan uitrollen en heb je drie overheerlijke pizzabodems.

Bedek je eigen pizzabodem

Tot slot prik je in de pizzabodem met een vork wat gaatjes. Natuurlijk niet te dicht aan de buitenkant, want dat is je pizzarand. Deze randen smeer je in met olijfolie en vervolgens kun je de pizza bodem van Monte Pizza Crust bedekken met alles wat jij lekker vindt.