De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Een kapotte auto verkopen? Het kan!

Een auto verkopen is vaak al lastig genoeg. Zeker als je dit als particulier zelf wilt doen door met je auto te adverteren op autowebsites, tweedehandswebsites of social media. Maar hoe moet je het in vredesnaam voor elkaar krijgen om een kapotte auto te verkopen?

Een kapotte auto verkopen is nog vele malen lastiger. Je kunt er immers niet zo veel voor vragen omdat de nieuwe eigenaar er nog flink wat kosten aan moet maken om de auto weer op de weg te krijgen. Je moet jezelf dus eens afvragen of het wel zinvol is om een kapotte auto zelf te willen gaan verkopen. Er is een immers een goed alternatief waar je veel minder tijd en moeite in hoeft te stoppen.

Verkoop je auto aan een professionele inkoper

Een kapotte auto verkopen kan je ook doen door contact op te nemen met een professionele inkoper van schade- en sloopauto’s. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het handelen in auto’s waar iets mee aan de hand is. Of deze auto’s zijn simpelweg niet meer door de keuring komen door slijtage aan onderdelen of doordat deze auto’s in meer of mindere mate een ongeluk gehad hebben en daardoor flink wat schade hebben opgelopen tot wellicht jouw auto waar een technisch defect aan is ontstaan waar je zelf de reparatiekosten niet voor wilt of kunt dragen.

Snel geld voor je kapotte auto

Zaken doen met een professionele inkoper is heel simpel. Je vult op de website van de inkoper de gegevens van je auto in, vertelt wat er mis mee is en voegt een paar foto’s van je auto toe. Deze stuur je in. De inkoper beoordeelt je auto en zal je snel een mailtje sturen met daarin het bod dat hij op je auto wil doen. In de regel is dit een eenmalig bod waar niet over onderhandeld kan worden. Je kunt er mee akkoord gaan of niet. Wanneer je akkoord gaat en het bod accepteert, wordt de overdracht van je auto snel georganiseerd. Wanneer je kapotte auto door het technische defect niet meer kan rijden wordt deze door het bedrijf bij je thuis opgehaald. Je krijgt een officieel vrijwaringsbewijs voor je auto en het geld wordt snel op je rekening bijgeschreven.

Je leest het: Je kapotte auto verkopen aan een professionele inkoper is vele malen sneller en gemakkelijker dan het zelf proberen te verkopen van je auto.

 

Gerelateerde artikelen

Huurkoop bij auto leasen

Rijschool Rotterdam

Laat een chiptuning uitvoeren en verbeter de prestaties van uw auto