De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een elektrische zitmaaier

Net zoals bij de auto’s is het ook bij een zitmaaier mogelijk om te kiezen voor een elektrisch model. Net zoals de auto werkt een elektrische maaier met een accu die u kunt opladen aan het stroomnet. Als u dus toegang heeft tot groene stroom is de keuze voor een elektrische maaier wel zo logisch. Helemaal omdat u met uw grasveld de biodiversiteit al niet bepaald steunt, kunt u op die manier in elk geval een groene keuze maken.

De stille zitmaaier

Naast dat u geen gebruik meer maakt van fossiele brandstof en dus uiteraard ook niet meer bijdraagt aan extra CO2 uitstoot is de elektrische zitmaaier ook veel stiller. Als u vaak en regelmatig moet maaien in een druk gebied is de stille zitmaaier wel zo’n vriendelijke keuze voor uw buren. Ook scheelt het voor uw eigen oren veel gedreun en hoeft u bij een elektrische zitmaaier geen of minder gehoorbescherming te dragen.

Snel maaien

De meeste elektrische zitmaaiers zijn zogenaamde ‘zero-turn’ maaiers. Door de onafhankelijke wielophanging kunt u, als het nodig is, op de plaats 180 ° draaien. Hierdoor kunt u eenvoudig strakke banen maaien die keurig op elkaar aansluiten en kunt u zelfs de lastige manoeuvres moeiteloos nemen. De snelheid van het maaien neemt daardoor uiteraard flink toe. Ook is een elektrische maaier niet bepaald traag en maait hij met een snelheid tot wel 10 kilometer per uur.

Vraag advies aan deze specialist

Al met al is de keuze voor een elektrische zitmaaier dus bijna altijd wel in uw voordeel. Alleen als u echt groot, grof terrein moet maaien zal de keuze waarschijnlijk toch op een dieselmotor vallen. Omdat deze over het algemeen toch net wat sterker is als het gaat om zwaar en lang gras. Bij De Kock Machines heeft u ruime keuze in elektrische maaiers en kunt u extra advies krijgen welke maaier specifiek voor u het meest geschikt is.