De kamervraag
Image default
Huishoudelijk

Slijpsteen schoonmaken doe je zo

Zo maak je een slijpsteen schoon

Om te beginnen, geef je de slijpsteen een goede bedekking van de WD-40. Zorg ervoor dat je elke mogelijke centimeter hebt gecoat, indien nodig met meerdere lagen. Zodra jouw steen is bedekt met de WD-40, laat je staalwol in korte, gerichte bewegingen over de steen lopen.

Jouw doel is om de opeenhoping van vuil, metaalschaafsel en alles wat zich tijdens de jaren van gebruik heeft opgehoopt te verwijderen. Terwijl je de staalwol over de slijpsteen veegt, kun je de korrels zien opkomen door de poriën in de steen. Horizontale slagen of cirkelvormige bewegingen werken het beste tijdens het reinigen van de steen. Het gebruik van staalwol in plaats van gewone doek wordt aanbevolen voor stenen die extra vies en vuil zijn. Gebruik na het goed schrobben de papieren handdoeken of vod om je slijpsteen schoon te vegen. Het meeste gruis is na één passage verdwenen.

Het is raadzaam deze stappen minstens één keer te herhalen, vooral voor viezere stenen. Extreem oude slijpstenen kunnen nog meer passen maken. Het kan tijdrovend zijn, maar als je jouw steen volledig hebt schoongemaakt, zijn alleen regelmatige, snelle reinigingen nodig.

Houd er rekening mee dat de staalwol die je gebruikt misschien moet worden vervangen, want het doel van de slijpsteen is het verwijderen van metaal van het materiaal dat erop wordt gedrukt. Staalwol zal meestal niet nodig zijn voor een normale reiniging van jouw slijpsteen. Maar als je bezig bent op een extra vuile slijpsteen, is er geen betere keuze.

Nadat je de overtollige WD-40 en korrels van je slijpsteen hebt schoongemaakt, heb je twee keuzes. Je kunt besluiten de steen te laten zoals hij is. Een andere optie is om je slijpsteen onder stromend water te plaatsen en de laatste restjes WD-40 te verwijderen en op te bouwen. Dep het daarna droog met keukenpapier of een schone doek. Vervolgens moet je de slijpsteen egaliseren als deze veel korrels verloren heeft.

Welke methode je ook kiest om je slijpsteen af ​​te maken, je blijft zitten met een slijpsteen die zo goed als nieuw is. Dus nu je weet hoe je een slijpsteen schoonmaakt. Misschien heb je wel een slijpsteen gevonden die je een heel leven lang mee gaat.

http://www.praxis.nl