De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

De 5 leukste soorten kinderbedden

Bij het uitzoeken van een kinderbed heb je tegenwoordig ontzettend veel keuze. Waar ieder kind vroeger in een gewoon eenpersoonsbed sliep, heb je tegenwoordige tijd een veel groter aanbod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een peuterbed, meegroeibed, jongens- en meisjesbed en speciale themabedden zoals een huisbed, tipibed, en autobed. Dat is nog lang niet alles van wat er vandaag de dag kan worden gekocht. Ouders van nu kunnen hun kinderkamer precies zo inrichten zoals zij dat voor ogen hebben. Echter is het ook altijd belangrijk om wanneer je kind hier oud genoeg voor is, hem of haar te laten meedenken hoe de kinderkamer in te richten. Omdat er nu zoveel valt te kiezen, helpen wij je graag met de vijf soorten speciale kinderbedden die wij het leukst vinden! Zoek uiteindelijk samen met je kind een leuk bed uit binnen alle soorten leuke kinderbedjes

Boomhutbedden

Een boomhutbed is een bed in de vorm van een boomhut. Het zijn zeer avontuurlijke kinderbedden. Een favoriet van dromerige jongens en meisjes die graag in de natuur zijn of druk bezig zijn om een eigen hut te willen bouwen. Dit type kinderbed is ideaal voor kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar. Vele boomhutbedden zijn als het ware een halfhoogslaper. Met een trappetje klimmen ze zelfstandig in de hut. Het is erg leuk als kind om een eigen hut te hebben. Hierbinnen voelt je kind zich extra veilig en geborgen! Daarnaast is het een zeer speels bed. Spelen in de slaapkamer is hierdoor ontzettend leuk geworden! Naar bed brengen zal geen probleem meer zijn wanneer je kind elke avond mag slapen in een boomhutbed.

Kajuitbedden

Een kajuitbed is een eenpersoonsbed waarbij er onder het bed opbergruimte is. Waardoor je hier eenvoudig speelgoed of kleding van je kind in kwijt kunt. Verder slaapt een kajuitbed hetzelfde als een eenpersoonsbed. Binnen de kajuitbedden vind je zeer uiteenlopende modellen. Bedden met twee lades, maar ook die voorzien zijn van één groot vak en vier kleine vakken, meerdere kastje of één grote lade. Afgezien van de opbergruimte, is er ook veel variatie in het design. Doorgaans wordt dit kinderbed gemaakt van spaanplaat, MDF of massief hout, zoals grenen of eiken. Maar er zijn echter ook kajuitbedden van metaal, al zij het in de minderheid. Populaire kleuren zijn wit, zwart, houtkleur en donkerbruin. Wanneer je op zoek bent naar een vrolijkere kleur zoals turqoise of oranje, is het kajuitbed Bonny een leuke keuze!

Autobedden

Een stoer autobed is erg leuk voor jonge jongens die graag met auto’s spelen. Maar ook meisjes kunnen kiezen voor een autobed! Er zijn naast zeer snelle bolides als look a likes van de Lamborghini, 24h Le Mans, en Cars ook roze autobedden. Ook politiewagens, de brandweer en Londense dubbeldekker zijn te koop. Wat wij erg leuk aan autobedden vinden, is dat deze vaak veel details bevatten. Er is bijvoorbeeld een bed van Cars MC Queen, waarbij er werkende koplampen in het bed zijn geïntegreerd. Dat is toch nog eens supervet en verwonderlijk! Autobedden zijn geschikt voor jonge kinderen van 3-10 jaar.

Halfhoogslapers met glijbaan

Lekker je bed uitglijden, het kan met een speciaal glijbaanbed! Ook vriendjes en vriendinnetjes zullen hier dankbaar gebruik van maken. Glijbanen zijn erg leuk! Bovendien word je er als kind ook extra wakker van als je het bed uit glijdt. Zo maak je iedere dag al wat gelukshormonen aan. Je kindje staat lekker vrolijk op. Naast de glijbaan is een halfhoogslaper erg fijn voor je kind om in te slapen. De valhekken beschermen dat je kind uit het bed kan vallen.

Kinderboxsprings

Voor kinderen is goed kunnen slapen nog belangrijker als voor volwassenen en ouderen! Een jong kind slaapt misschien wel een uur of 10-12 per dag, waar een volwassene genoeg zal hebben aan 7-8 uur slaap. Hierdoor is een goede nachtrust, extra belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderboxsprings kunnen hierbij goed van dienst zijn! Dit type kinderbed biedt een zeer hoog slaapcomfort, en ziet er luxe uit! Zowel jonge als oudere kinderen zullen er door het tijdloze design en heerlijke slaapcomfort elke dag graag in willen slapen. Combineer een kinderboxspring met een leuk kinderhoofdkussen en kinderdekbedovertrek om een zowel gezellige als comfortabele en praktische kinderkamer te realiseren.