De kamervraag
Image default
Tweewielers

Jethelm wel veilig genoeg om te kopen?

In de zomermaanden is er niets fijner dan een rit maken in het weekend op je scooter. De omgeving verkennen, de weg op en zien waar je uitkomt. Je wilt goed beschermd zijn en toch genieten van de frisse lucht in de vrije natuur. Dan kies je voor een jethelm, net zoals ze die in Italië dragen.

 

Italiaans elegant

Als je films ziet die zich afspelen in Italië rijdt het hoofdpersonage steevast op een Vespa scooter met een jethelm op. Dan kun je het gezicht van de acteur duidelijk zien. Ook in advertenties van scooters en commercials dragen de modellen steevast een jethelm. Dan kun je die stralende glimlach goed zien. Rijden met een jethelm is een heel andere ervaring dan een rit maken met een integraalhelm of een systeemhelm.

 

De verschillende soorten helmen:

 

  • Jethelm: Een open helm waarbij het gezicht niet wordt beschermd.
  • Systeemhelm: Een gesloten helm waarbij het gezicht wordt beschermd door een gedeelte dat open kan klappen.
  • Integraalhelm: Een gesloten helm uit één deel die een hoge mate van bescherming biedt maar minder praktisch is bij opzetten en afzetten.

 

Is een jethelm veilig?

Een jethelm is de minst veilige helm van de drie types. Je kunt kiezen voor een jethelm met een vizier op de helm, dat houdt wind uit je ogen en vliegen uit je tanden, maar de bescherming bij impact is lager. Daarom zie je ook geen motorrijders met 130 km/u op de snelweg rijden met een jethelm op. Als je op een snorscooter rijdt met een maximale snelheid van 25 km/u hoef je geen helm te dragen, maar het biedt wel een stukje extra bescherming en als het regent blijft je hoofd ook droog! Daarom is een jethelm de ideale helm voor een snorfiets, je pakt ‘m wanneer je daar behoefte aan hebt.

 

Voor een bromfiets zul je sneller kiezen voor een systeemhelm, maar als je bijvoorbeeld vaak buiten de bebouwde kom rijdt moet je ook het fietspad op. Op relatief veilige wegen is een jethelm, zeker in de zomer, een heel aangename helm om te dragen. Ook voor een bijrijder achterop is het een praktische helm.

 

Ga de omgeving verkennen op je scooter en draag een jethelm voor een betere bescherming en die Italiaanse flair!

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/