De kamervraag
Image default
Gezondheid

De beste yogales in Schagen

Mijn ervaring met Yoga in Schagen bij Alyna was een hele prettig ervaring. De yoga is uniek omdat er verschillende bewegingsvormen worden gebruikt. 

Wat voor soort yoga?

Er wordt Yoga Fit Mix gegeven. Dit is een actieve vorm van Yoga waarbij je ook ontspannen wordt. Juist omdat je heel bewust je lichaam kunt voelen tijdens de actieve houdingen, ben je heel mindful bezig. Dit vind ik één van de beste yogavormen die er zijn. Ik heb het dan ook nog nergens anders gezien. Zo worden er ook bepaalde ‘animal movements’ gegeven, waarbij je heel je lichaam gebruikt om te bewegen. Grote kans dat je de dag daarna spierpijn hebt na deze yogavorm.

Wat is er zo fijn aan?

Het is fijn omdat je actief én ontspannen bezig bent. De les begint altijd met een stukje gronding, om echt even te landen in het moment. Even aankomen in jezelf, ontspannen en zijn in het moment. Daarna ga je actief yoga beoefenen, er worden verschillende yoga-asana’s gebruikt waardoor je een full-body workout krijgt. Dat is heel fijn. De afwisseling tussen ontspanning en inspanning maakt het een fijne les. 

Waarom de beste?

De yogadocent is heel prettig. Ze neemt goed de tijd om je te begeleiden. Ze snapt waar yoga over gaat en dat heb ik niet eerder gezien. Er wordt niet een riedeltje afgespeeld en weer door. Er wordt écht de tijd genomen om de houdingen helemaal te doorvoelen. Er worden ook modificaties gedaan waardoor de kans kleiner is dat je blessures oploopt. Je kunt daardoor ook dieper in de houdingen ontspannen.

Als je een keer de beste yogales van schagen wilt ervaren kun je altijd starten met een gratis proefles. Misschien zien we elkaar wel bij deze yogales. Je kunt naar hun website toe en daar je proefles aanvragen. Tot snel misschien!

https://yogaschoolalyna.nl/