De kamervraag
Image default
Sport

Wat heb je nodig om te mogen golfen?

Vind je golfen helemaal te gek en ben je van plan om te gaan golfen? Dan is het vaak het geval dat je niet goed weet wat je allemaal nodig hebt om een lekker balletje te gaan slaan. In dit artikel kan je alles vinden wat je nodig hebt om te gaan golfen.

Golfen kost tijd en is moeilijk

Golf is erg moeilijk, en kost veel tijd om onder de knie te krijgen. Als je het niet zeker weet of je wilt gaan golfen, dan is het misschien beter om op bepaalde plekken te oefenen. Voor veel plekken heb je geen papieren nodig, en hoef je ook geen lid te zijn. Een paar keer proberen kan enorm helpen. Het is namelijk zonde om allemaal dingen aan te schaffen en er al snel mee te stoppen. Golfspullen kunnen erg duur zijn, en je kan al snel uitgaan van een beginners set van boven de €200,-.

Golfvaardigheidsbewijs

Een golfvaardigheidsbewijs, ook wel GVB genoemd, is een bewijs dat je nodig hebt om op verschillende golfbanen te mogen spelen. Tegenwoordig zijn er ook plekken waar je zonder GVB kan spelen, maar in veel gevallen is het belangrijk om dit te hebben. Met een GVB laat je zien dat je een bepaald basisniveau hebt en dat je de basisprincipes kent. Verschillende partijen bieden cursussen aan, en de mogelijkheid om een GVB te halen. Met een GVB heb je een handicap van 54. Vaak duren deze cursussen 1 of 2 dagen, en wordt je begeleid door een professional. Na het behalen van je GVB wordt aangeraden om nog meer lessen te volgen. Door meer lessen te volgen en veel te oefenen wordt je steeds beter, en kan je ook een betere handicap krijgen.

Golfclubs & golfballen

Naast het GVB heb je natuurlijk ook golfclubs en golfballen nodig. Golfclubs en golfballen kunnen erg duur zijn, daarom zijn er ook beginnerssets die niet alle golfclubs bevatte, maar wel alle essentiële clubs hebben. Soms willen mensen nog wel is tweedehands golfclubs kopen. Op zich kan dit natuurlijk, maar kijk bij het kopen hiervan goed naar de grip van de club. Vaak zijn deze namelijk versleten en zijn deze dus moeilijk te gebruiken. Ook kan de lengte van de clubs niet bij je passen. Golfballen zijn ook in verschillende kwaliteit en hoeveelheden te krijgen. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk golfballen aan te schaffen van hetzelfde merk. Deze ballen zijn veelal hetzelfde en zo wen je het beste aan het golfen. Voor beginners daarbij is het ook handig om hogere hoeveelheden aan te schaffen en waar mogelijk een felle kleur. Beginners willen nog wel is golfballen kwijtraken en dan zijn extra ballen fijn, maar ook ballen die meer opvallen.

Golfoutfit

Veel golfverenigingen hebben bepaalde kledingvoorschriften. Zo moet je als man een polo dragen, met een pantalon of bermuda, en met nette golfschoenen. Als vrouw moet je vaak ook een polo dragen, met een pantalon of bermuda. Ook kan je ervoor kiezen om een rokje aan te doen, wel belangrijk hierbij is dat het niet aanstootgevend mag zijn. Over het algemeen is de regel dat je netjes eruit moet zien. Verder mogen hoofddeksels op de baan vaak wel, als je in het clubhuis of kantine komt wordt het vaak niet op prijs gesteld. Verder is het ook belangrijk om een handschoen aan te schaffen. Je hebt maar één handschoen nodig, dit ligt natuurlijk aan of je rechtshandig of linkshandig bent. Deze golfhandschoenen geven je meer grip en beïnvloeden zeer sterk je prestatie.