De kamervraag
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking steeds populairder

In Nederland komt het steeds vaker voor op tv of andere media dat je iemand ziet die een slot weet te openen met wat paperclips.
http://www.youtube.com/watch?v=EtD72PA6FVI
  Dit is gebaseerd op een fenomeen dat daadwerkelijk bestaat en mogelijk is om ook zelf te bemeesteren. Ze noemen het lockpicking en in Nederland zijn er zelfs groepen die dit beoefenen als sport. Ze doen dit door samen deze bezigheid te beoefenen en elkaar tips te geven. Ook internationaal wordt deze sport beoefent. Er zijn zelfs internationale wedstrijden waarbij wordt gestreden om internationale erkenning. De laatste jaren komen er ook steeds meer gespecialiseerde gereedschappen vrij op het gebied van lockpicking. Dit komt vooral omdat er steeds meer mensen mee bezig zijn en daardoor ook steeds meer nieuwe ontdekkingen gedaan worden.

Waarom wordt lockpicking beoefend?

Het lijkt misschien gek dat deze mensen deze sport vrij beoefenen. Maar de vrije beoefening van lockpicking is zeer kostbaar voor de ontwikkeling van veiligere systemen die beetje te vertrouwen zijn. Door de nieuwsgierigheid van deze mensen worden er steeds meer ontdekkingen gedaan van kwetsbaarheden. Door beveiligingsystemen steeds weer aan te passen wordende systemen steeds beter en betrouwbaarder. Het is dus essentieel om een open en nieuwsgierige houding aan te nemen naar de werking van deze systemen. Op deze manier kunnen steeds verder gaan onze ontdekkingsreis in de wereld van technologie.

https://lockpicks.nl/product-categorie/lockpickguns/