In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners! Best vreemd eigenlijk toch? Maar dit zorgt er ook voor dat er veel fietsendieven actief zijn in Nederland. Aangezien de meeste fietsen toch wel een paar honderd euro kosten is het dus zeker wel de moeite waard om enige energie te investeren in de beveilging ervan.

Fietsverzekering

Een fietsverzekering is ook niet alles want enkele jaren geleden bleek dat het slot dat verplicht werd voor het kunnen aanvragen van een fietsverzekering. Juist een van de meest kwetsbare fietssloten waren in Nederland. Deze fietssloten kunnen namelijk binnen enkele secondes geopend worden zonder schade toe te brengen aan het slot. Destijds was dit natuurlijk niet bekend anders hadden ze dit niet zo gedaan.

Wat is de beste manier om je fiets te beschermen tegen diefstal?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de meeste diefstallen gepleegt worden door gelegenheids criminelen. Dit betekend dat fietsen die gewoon erg makkelijk te openen zijn het meest voor de handliggende doelwit zijn. Dit kun je simpel voorkomen door gebruik te maken van twee sloten. Ik raad hierbij aan om voor een van deze sloten een beugelslot te gebruiken. Beugelsloten zijn zeer stevige sloten en zijn de meest betrouwbare sloten die er zijn. Het beste is om een groot beugelslot te gebruiken en deze door het frame van je fiets te halen en aan een vast object vast te zetten.

Een lantaarnpaal of vast fietsenrek is een perfecte plek om je fiets aan vast te maken met je beugelslot. Wat ook goed werkt is om je fiets op een drukke plek te plaatsen. Doordat er veel mensen aanwezig zijn zal de fietsendief minder snel je fiets stelen omdat er veel getuigen zijn. Als je geen drukke plek kunt vinden zorg dan dat je fiets goed zichtbaar is vanaf het drukste punt in de buurt.

Onder een lantaarnpaal langs een drukke weg zou dus ook een goede positie zijn om je fiets veilig te stellen. Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen je fiets veilig te houden. Wanneer je een dure fiets bezit dan is het wel degelijk de moeite waard om ook te investeren in een goed slot!

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/