Bij het onderhoud aan jouw scooter moet je de scooterband zeker niet vergeten. Rijden op een kale scooterband is onveilig, daarnaast kun je ook een dikke bekeuring krijgen. Online kun je goedkoop jouw favoriete scooterband kopen, voor die prijzen wil je echt geen ongeval of boete riskeren!

 

Een goede buitenband kiezen

Wanneer je een scooterband gaat kopen kun je kiezen tussen een winterband, een zomerband of een all-purpose band. Bij koud en nat weer rijdt je beter op winterbanden, wanneer het droog en warm is rijdt je beter op zomerbanden. Een all-purpose band presenteert het hele jaar redelijk maar nooit het beste. Wanneer je graag met de beste scooterbanden rijdt maar niet zo houdt van banden wisselen kun je een set extra velgen kopen. Dan wordt scooterbanden verwisselen een fluitje van een cent.

 

Een goede binnenband kiezen

Let bij het online bestellen van een scooterband goed op de maat. Deze maten kunnen variëren van 8 inch tot wel 22 inch, de bekende retro scooters hebben vaak een 10 inch scooterband. Wanneer je niet zeker weet welke maat je hebt kun je dat in de handleiding opzoeken, of je kijkt op de band zelf. Daar staat een lang nummer, het eerste getal geeft aan welke diameter de scooterband heeft. De hoogte en dikte is voor een binnenband niet belangrijk.

 

Wat is een tubeless scooterband?

Niet elke scooterband heeft een binnenband en een buitenband. Een tubeless band is beide tegelijkertijd. Dat is makkelijk maar wel iets duurder. Wanneer dit type scooterband lek is moet je de hele band vervangen, je moet ook een nieuw ventiel kopen. De meeste scooterbanden zijn een combinatie van binnenband en buitenband.

 

Wanneer heb je een nieuwe band nodig?

Je kunt aan het profiel van de scooterband zien of je deze moet vervangen. Volgens de wet is er geen minimum diepte zolang er maar profiel op de band te zien is. Hoe beter het profiel hoe stabieler je op de weg rijdt, wacht dus niet te lang met het vervangen van de banden. Een goedkope scooterband kan je nu wat geld besparen, een merkband gaat langer mee en online kun je die goedkoop bestellen.