De kamervraag
Image default
Tweewielers

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe scooter

Eindelijk is het dan zover, je bent 16 jaar oud en je mag eindelijk beginnen met het behalen van je scooterrijbewijs. Zo hoef je niet meer op de fiets naar school of je werk en kun je gaan en staan waar je dat zelf wilt. Toch is het aanschaffen van een scooter vaak een flinke klus. Er zijn namelijk zoveel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden om over het enorme aanbod nog maar te zwijgen. Zorg er dus voor dat je exact weet wat je wilt en waar je op moet letten. Om je hierin te ondersteunen, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee!

 

Hoeveel wil je uitgeven?

Je hebt scooters van 900 euro, maar ook scooters voor enkele duizenden euro’s. Bepaal dus voor jezelf hoeveel geld jij maximaal wilt uitgeven en houd er daarbij ook rekening mee dat je nog eventuele accessoires dient te komen. Zo kan het noodzakelijk zijn om ook te kijken naar scooterhoezen voor het afdekken van je scooter, wanneer je geen overkapping of schuur hebt waar je je scooter droog kunt wegzetten. Gelukkig zijn deze niet heel erg prijzen, maar houd er toch rekening mee dat je snel enkele tientjes moet betalen voor zo’n hoes. Koop je nu een wat duurdere scooter, dan kun je deze scooterhoes er natuurlijk ook gewoon bij onderhandelen.

 

Type scooter

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende scooters verkrijgbaar, het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je wil. Wil je een retro scooter met scooter rekje of gaat je voorkeur toch uit naar een wat stoerder model? Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de keuze tussen de 25 kilometer per uur brommer of een scooter die 45 kilometer per uur gaat. Overigens dien je op deze laatste wel een helm te dragen, iets wat voor velen ook een bezwaar is. Kortom, allerlei zaken om rekening mee te houden dus. Je doet er dus goed aan om je zoektocht vast online te beginnen, zodat je alvast een idee hebt van wat er eigenlijk allemaal verkrijgbaar is.