De kamervraag
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een goede werkjas

Je wilt je werk natuurlijk goed, maar ook veilig en op een fijne manier uitvoeren. Hiervoor heb je een goede werkjas nodig. Werkjassen moeten het werk gemakkelijker maken en je beschermen tijdens allerlei werkzaamheden. Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar een goede werkjas. Er zijn veel verschillende werkjassen op de markt met verschillende mogelijkheden. Zo zit er veel verschil in prijs en kwaliteit. Ook zijn er werkjassen voor verschillende doeleinden en sectoren. Als je in de oliesector werkt heb je natuurlijk een andere werkjas nodig als in de visserij. Dit zijn allemaal dingen om mee te nemen bij het zoeken naar een goede werkjas.

Voordelen van een goede werkjas

Je kan kiezen voor een simpele en goedkope werkjas, maar hierbij loop je veel risico en vaak zit deze ook niet comfortabel. Er zitten veel voordelen aan een goede werkjas:

  • Veiligheid: Goede werkjassen volgen de richtlijnen die er zijn in de verschillende sectoren. Hierbij wordt er rekening gehouden met de werkrisico’s die voor kunnen komen. Een voorbeeld hiervan is een slechte zichtbaarheid, waarbij je dus een opvallende jas dient te hebben. Een ander voorbeeld is risico op hitte en vlammen, waarbij het essentieel is dat je een werkjas hebt die daartegen kan. In de bouw, industrie en offshore bedrijven is een genormeerde werkjas verplicht.
  • Comfort: De meeste goede en kwalitatieve werkjassen zijn zo gemaakt dat ze comfortabel zitten. Hierdoor kun je je werkzaamheden makkelijk en fijn uitvoeren.
  • Functionaliteiten: Veel werkjassen hebben naast hun comfort en veiligheid ook naar handige functionaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk dingen opbergen in de handige zakken. Sommige jassen hebben een afritscapuchon en voor werkzaamheden in de kou is de mogelijkheid tot een inritsbare voering voor extra warmte geen overbodige luxe!

Een bedrukte werkjas

Naast het aanschaffen van een goede werkjas is het ook aan te raden de werkjas te laten bedrukken. Zo kan je voor jouw werknemers het bedrijfslogo op alle werkjas laten drukken, dit geeft meteen een professionele uitstraling! Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

  • Gevoel van verbondenheid: Doormiddel van bedrukte werkjassen wordt er onder werknemers een gevoel van verbondenheid gecreëerd. Werknemers krijgen het gevoel dat ze onderdeel zijn van de groep en het bedrijf.
  • Herkenbaarheid: Binnen het bedrijf en voor externe partijenzorg je voor herkenbaarheid. Dit geeft een professionele uitstraling en kan handig zijn in veel verschillende sectoren.
  • Belasting aftrekken: Als je een logo dat verwijst naar een bedrijf, evenement of merk van >70 centimeter op de werkjassen laat drukken, kan dit een afdrukpost zijn voor de belasting.