De kamervraag
Image default
Mode en Kleding

Het gemak van een stevige bh

Het gemak van een stevige bh

Of het nu gaat om het dragen van een bh in het dagelijks leven of tijdens het sporten. Een stevige bh is in beide gevallen essentieel. Vooral wanneer je een wat grotere cupmaat hebt, is de juiste ondersteuning belangrijk om je rug, nek en schouders te ontzien. Vooral tijdens het sporten is het dragen van een sport bh belangrijk om eventuele beschadiging aan je borstweefsel te voorkomen. Toch zien we te vaak dat veel vrouwen de verkeerde maat bh dragen en zelfs tijdens het sporten niet kiezen voor een sport bh. Toch heeft het dragen van een stevige bh tal van voordelen. Welke dit zijn, dat vertellen we je hier!

Cupmaat

Wanneer je een bh draag dan is het belangrijk dat deze de juiste cupmaat heeft. De juiste cupmaat geeft namelijk een stukje extra stevigheid en comfort aan je borsten. Je zult merken dat je na verloop van tijd helemaal niet meer door hebt dat je een bh draagt. Of je nu kiest voor een voorgevormde bh, bh met beugel of voor een sport bh de juiste cupmaat zorgt ervoor dat het geheel niet alleen een stuk comfortabeler zit, maar zorgt er ook voor dat je fysiek gezien geen last krijgt van bijvoorbeeld een knellend of schurend gevoel.

Omvang

Naast de cupmaat, is ook de omvang van je bh bepalen hoeveel stevigheid deze geeft. Je zult denken dat hoe strakker je bh zit, des te steviger deze is, maar dat is juist niet het geval. Vooral bij een normale bh mag hij uiteraard wel iets aan de strakke kant zitten, maar wanneer de lijnen erin staat bij het uitdoen, dan betekent dit dat je toch echt voor een maatje groter moet kiezen. Een sport bh zonder beugel daarentegen mag rustig ietsjes strakker zitten. Dit is immers ook waar een sport bh voor is bedoelt. Hierdoor drukken je borsten tegen je borst waardoor ze weinig tot geen ruimte hebben om te bewegen.

Stijlvol

Naast het feit dat een de cupmaat en ook de omvang goed moet zijn, is ook de uitstraling van je bh een belangrijk onderdeel om op te letten. Vooral bij een doorzichtige jurk waar je bh zichtbaar is, is het goed rekening te houden met bepaalde kleuren. Bij het dragen van een sportbeha zal dit overigens in veel mindere mate aan de orde zijn. Sport bh’s zijn vaak verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, zodat je tijdens een rondje hardlopen buiten extra goed opvalt voor de rest om je heen.