Het grote geheim van lock picking is dat het gemakkelijk is. Iedereen kan leren hoe je een slot kan lockpicken.

De theorie van lock picking is het exploiteren van mechanische defecten. Er zijn een paar fundamentele begrippen en definities, maar het grootste deel van het materiaal bestaat uit trucs om sloten te openen met bepaalde gebreken of eigenschappen.
 
Er is geen manier om sloten leren te lockpicken zonder te oefenen, dus het is belangrijk om oefeningen te doen. Deze zullen helpen de vaardigheden van lock picking onder de knie te krijgen.

De oefeningen zijn belangrijk. De enige manier om de zwaktes te leren herkennen en te benutten in een slot is om te oefenen. In het begin kan het goed zijn om steeds met hetzelfde slot te oefenen en later kun je dit uitbreidden naar veel verschillende sloten.  Iedereen kan leren hoe je bureau en archiefkast sloten kan openen met lockpicken, maar de mogelijkheid om de meeste sloten  onder dertig seconden te openen is een vaardigheid die praktijk ervaring vereist.

Voordat je je verdiept in de details van sloten en lockpicken, is het de moeite waard om je er bewust van te zijn dat lock picking gewoon een manier is om een slot te omzeilen. Hoewel het minder schade dan brute kracht technieken veroorzaakt kan het soms eenvoudiger zijn om niet het slot maar het vergrendel mechanisme te omzeilen.
 
Soms is het eenvoudiger om een ander deel van de deur omzeilen of zelfs de deur volledig te vermijden.

Onthoudt: Er is altijd een andere manier, meestal een makkelijkere.

http://www.youtube.com/watch?v=qYvZdZUrq0I

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/