De kamervraag
Image default
Bedrijven

Op de beste manier je pakketjes verzenden

Iedereen doet het tegenwoordig wel en het is dan ook vrij eenvoudig: een pakket verzenden. Er zijn natuurlijk heus nog wel wat tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Zo kun je ook zelf dragen voor het correct bezorgd worden van je pakketjes.

Beknibbel vooral niet op de verpakking. Dat lijkt een makkelijk winstpuntje maar dat is niet zo als de verpakking niet afdoende is om het product in het pakketje te beschermen. Zorg daarom altijd voor een goede, liefst 3-laagse, kartonnen doos die het liefst zo goed mogelijk om het product heen past. Als dat niet kan, zorg er dan voor dat je goed opvulmateriaal gebruikt om je product te beschermen. Dat kan bijvoorbeeld bubbeltjesplastic zijn, maar ook piepschuim of karton of papiersnippers zijn hier erg geschikt voor. Ook voor de verzekering is dat belangrijk. Als er dan toch iets fout gaat, ben je in ieder geval zeker dat jij er alles aan hebt gedaan en dat weet de verzekering dan natuurlijk ook.

Er zijn veel overwegingen te maken bij de keuze voor een verzendmaatschappij. Waar moet je pakketje bijvoorbeeld heen? Een pakket versturen buitenland is niet bij elke maatschappij beschikbaar of niet voor een schappelijke prijs mogelijk. De kosten zijn natuurlijk een belangrijke overweging, maar soms loont het wel om te overwegen iets meer te betalen. Soms heb je dan gewoon een betere service, zoals de door jou gewenste bezorgtijden of het kunnen aangeven voor een bezorgingsvlak in tijd. Soms halen mensen liever zelf hun pakketje op, dus het is ook altijd om die mogelijkheid aan mensen te bieden zodat zij kunnen kiezen.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, is het ook goed om te weten dat er diverse vergelijkingssites zijn waar vele criteria op een rijtje staan en waar je dus een stuk eenvoudiger je keuze kunt maken.

http://www.cheapcargo.com/