De kamervraag
Image default
Sport

Welke coureurs zijn het meest bekend in de geschiedenis van de Formule 1?

De Formule 1 heeft al vele rijders gekend. De een minder goed dan de ander, en ze hebben allemaal een ander verhaal. In dit artikel kijken we naar de meest bekende en misschien ook wel succesvolste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1.

Sebastian Vettel

Deze Duitser deed enkele jaren geleden waar Max Verstappen nu mee bezig is, namelijk records verbreken. Vettel kwam met 18 jaar op de circuits en mocht als 19-jarige voor het eerst als invaller een training rijden. Hiermee werd hij ook de jongste coureur ooit op dat moment. Na vier achtereenvolgende wereldkampioenschappen bij Red Bull Racing is Vettel vertrokken naar Ferrari waar hij zijn jongensdroom waar wilde maken. Dit is helaas niet gelukt en op dit moment rijdt nummer 5 voor het Aston Martin F1 team.

Michael Schumacher

Een van de grootste Formule 1-coureurs die we ooit hebben gezien. Michael Schumacher begon in 1991 op Spa met zijn Formule 1-carrière voor het team van Jordan. Hij kreeg meteen al een contract aangeboden van Benetton. In 1992 won hij zijn eerste Grand Prix op de baan van België. Uiteindelijk heeft hij over zijn gehele Formule 1-carrière 7 wereldtitels, 91 Grand Prix-overwinningen, 155 podiumplaatsen, 68 pole positions en 1566 carrièrepunten; een ware wereldprestatie.

Ayrton Senna

Het begon voor Senna met op maat gemaakte skelters te racen. Daarna stapte hij over op karts, waar hij op 13-jarige leeftijd al competitief reed. Nadat hij na het karten ook de junior formule kampioenschappen won, heeft hij getekend voor het Formule 1-team Toleman in 1984. In Monaco maakte hij met Toleman een grote indruk omdat hij als 13e begon en als 2e eindigde. Na het seizoen bij Toleman tekende Senna een 3-jarig contract bij Lotus. Na bij Lotus te hebben gereden tekende Senna bij McLaren waar de rivaliteit met Alain Prost begon. Bij McLaren heeft 3 wereldkampioenschappen gewonnen. Daarna is hij nog naar Williams overgestapt om daar Alain Prost in te verslaan, maar Senna is na een dodelijk ongeluk op Imola in 1994 helaas overleden.

Lewis Hamilton

Net zoals vele andere Formule 1-coureurs is Lewis Hamilton ook begonnen met karten. Na het winnen van verschillende kampioenschappen in de kartwereld is hij overgestapt naar de Formule Renault. In zijn derde jaar werd hij daar kampioen.

Na drie jaar Formule Renault stapte Hamilton over naar de Formule 3 waar hij ook een succesvolle 2 jaar heeft gehad. Na de Formule 3 is Hamilton overgestapt naar de GP2 voor één jaar waar hij ook wat races heeft gewonnen. Daarna begon hij met de overstap naar de Formule 1. In zijn tweede seizoen heeft Hamilton al zijn eerste wereldkampioenschap binnen die hij bij McLaren Mercedes reed. In 2013 begon hij met rijden voor het Mercedes team waar hij tot nu toe al 6 wereldkampioenschappen heeft gehaald. Op de wereldkampioenschappen na heeft Hamilton alle records van pole positions en podiumplaatsen verbroken. En hij is aan het vechten voor meer.


Voor meer weetjes en nieuws over de Formule 1 moet je bij GPToday.net zijn.