De kamervraag
Image default
Sport

Hoe kan ik 500 calorieën op één dag extra verbranden op een crosstrainer?

Hoe kan ik 500 calorieën op één dag extra verbranden op een crosstrainer?

Het maakt niet uit wat je doet, je lichaam zal calorieën verbranden. De hoeveelheid calorieën die je lichaam verbrandt in rust, staat bekend als stofwisseling in rust. Als je wilt afvallen, moet je minder dan het aantal calorieën dat je lichaam verbrandt in rust eten. Als dat lastig voor je is, kun je ook extra calorieën verbranden door middel van het doen van cardiovasculaire oefeningen. De crosstrainer is een fitnessapparaat waarmee je door het dagelijks doen van oefeningen, een aanzienlijk aantal calorieën kunt verbranden.

Bereken je RMR

Stap 1

Om je stofwisseling in rust te kunnen berekenen, moet je jezelf eerst wegen. Zodra je je gewicht in ponden kent, vermenigvuldig je je gewicht met 6,25. Als je bijvoorbeeld 150 pond weegt, vermenigvuldig je dat getal met 6,25. De uitkomst is dan ongeveer 938.

Stap 2

Meet je lengte in centimeters. Zodra je je lengte weet, vermenigvuldig je dit met 12,7. Als je bijvoorbeeld 68” lang bent vermenigvuldig je 68 met 12,7. De uitkomst is dan ongeveer 864.

Stap 3

Voeg de twee getallen, die je hebt verkregen, samen. In dit voorbeeld is dat 864 + 938 = 1802.

Stap 4

Vermenigvuldig je leeftijd met 6,76 en voeg dan 66 toe aan het totaal. Als je 50 jaar oud bent dan vermenigvuldig je 50 met 6,76 wat 338 is en hier voeg je 66 aan toe wat je op een totaal van 404 brengt.

Stap 5

Trek de uitkomst die je hebt verkregen bij de lengte en gewicht af van het getal dat je hebt gekregen bij de leeftijdgebaseerde formule. 1802 – 404 = 1398.

Stap 6

Vermenigvuldig het totaal met 1,1. In dit voorbeeld is het totaal 1538. Dit is je stofwisseling in rust – het aantal calorieën dat het lichaam in dit voorbeeld verbrandt in rust. Om gewicht te verliezen, moet je minder calorieën dan dit aantal consumeren of oefeningen doen om de calorieën te verbranden.

Bereken de tijd die je moet doorbrengen op de crosstrainer

Stap 1

Bepaal hoeveel calorieën je in 30 minuten verbrandt op een crosstrainer. Het aantal is afhankelijk van je gewicht en je leeftijd, dus maak gebruik van de calorie calculator. Een persoon van 140 pond zal in iets minder dan 40 minuten 500 calorieën verbranden op een crosstrainer.

Stap 2

Breng minstens even veel tijd door op de crosstrainer als de tijd die op de calculator verschijnt. Veel crosstrainers hebben een timer en een calorieënteller. Omdat verschillende crosstrainers zijn vervaardigd met behulp van verschillende materialen, kan het zijn dat je iets meer of minder tijd moet besteden op de crosstrainer dan de calculator aangeeft.

Stap 3

Betrek een intervaltraining om de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om 500 calorieën te verbranden te verminderen. Als je de weerstand van de crosstrainer tijdelijk verhoogt, zul je sneller meer calorieën verbranden.

Wat je nodig hebt

Een crosstrainer

Ga snel naar deze website crosstrainerinfo.nl om een crosstrainer te kopen

http://crosstrainerinfo.nl