Als u werkzaam met computers, machines en andere apparatuur bent dan heeft u vast en zeker weleens gehoord van Tmap testing. Tmap staat voor Test Management Approach en is een speciale testmethode die speciaal voor software is ontwikkeld om te testen. Tmap is ontwikkeld door de Nederlandse tak van het IT-bedrijf Sogeti en werd voor het eerst in 1995 gebruikt. Tmap kan zich onderscheiden in de volgende belangrijke punten:

Bij het testen van software kan er gebruik worden gemaakt van Tmap. Een van de belangrijkste fasen die hieraan te pas komt is het voorbereiden en specificeren van de testcases. Dit wordt vaak tegelijk met het ontwerp –en ontwikkelwerk gedaan, omdat er op deze manier een goede testachtergrond kan worden opgezet. Dit kan voordeel bieden, omdat op het moment dat het werkelijke product wordt opgeleverd de testachtergrond al compleet is. Het goedkeuren vervolgens hoeft dan niet veel tijd in beslag te nemen en het Tmap testen kan direct beginnen. Alle criteria en testcases die van belang zijn bij de testperiode zijn immers van te voren al vastgelegd en kunnen vervolgens meteen worden gebruikt als een product (software) wordt opgeleverd. Dit scheelt, uiteraard, bijzonder veel tijd in de testperiode. En tijd is geld.

Uitleg TMap testing

Tmap is een manier van het testen van software door middel van deze speciale testmethode. Tmap is de afkorting van Test Management Approach en is ontwikkeld door Sogeti om software zo snel en effectief mogelijk te testen. Naast het indelen van de fasen van het testen zijn er nog een aantal andere belangrijke punten die belangrijk zijn bij Tmap. Ook het plannen en beheren van de software en testcases is erg belangrijk als het gaat om het zo snel en efficiënt mogelijk testen van de software. Het master testplan wordt geschreven en vervolgens wordt er begonnen met de detailtestplannen.

Uiteraard is voorbereiding één van de belangrijkste aspecten van het testen. Als het product immers klaar is om getest te worden, is het zaak dat de testcase al klaar staat. Op deze manier gaat er zo min mogelijk tijd verloren. Er zijn een aantal groepen die worden betrokken bij Tmap testen, zoals een testmanager, een testcoördinator en meerdere testers. Ook worden soms belanghebbenden betrokken bij het Tmap testen, zoals gebruikers, beheerders of afnemers. Vooraf moet worden vastgelegd welke van deze betrokkenen goedkeuring moet geven aan het uiteindelijke testen.

Wilt u meer weten over Tmap? Het bovenstaande bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met het testen van software te maken heeft.

http://www.praegus.nl/academy/tmap-next-te/