De kamervraag
Image default
Sport

Beste fitness tracker van 2021

De beste fitness trackers vergelijken

Fitness trackers veranderen de manier waarop we bewegen, sporten, slapen, en zelfs ontspannen. Ze zijn als een persoonlijke trainer en lifestyle coach in een. Met een fitness tracker kunt u doelen stellen en ze ook echt halen, met een constante controle van uw beweging die laat zien waar u harder moet werken.

Of u nu uw dagelijkse aantal stappen wilt halen of een amateuratleet bent die uw huidige record wil verbeteren, een fitness tracker kan een deel van het zware werk voor u doen.

Zeg vaarwel tegen de uit vorm, slaap-gebrek, en gestresste versie van jezelf, en verwelkom in de gemoedelijke en goed uitgeruste u – degene met de envy-inducerende lichaam.

Maak elke dag een vliegende start met de beste fitness tracker in deze gids. Of u nu uw hartgezondheid in de gaten wilt houden, uw gewichtsverlies wilt volgen of uzelf wilt motiveren om op te staan en te bewegen, deze gezondheidstrackers geven een nauwkeurig beeld van uw fitheid en welzijn – een beeld dat al snel een beeld van perfecte gezondheid zal zijn.

De 15 beste fitness trackers van 2021

Om u te helpen de fitness tracker te vinden die het beste bij u past, raadpleegt u na de lijst onze koopgids voor het kiezen van het beste sport- en gezondheidshorloge.

Fitbit Charge 4: de beste fitness tracker

Vastgelopen in een fitness sleur? Klaar voor een gezondheidsrevolutie? Koop dan de Fitbit Charge 4, onze keuze voor de beste algemene fitness tracker. Het heeft alles.

Er is ingebouwde GPS, zodat u uw tempo en afstand op het scherm kunt bijhouden. Er is de Active Zone Minutes-functie die je waarschuwt met een zoemgeluid wanneer je je streefhartslagzones bereikt. En de hartslagmeter geeft je ook een nauwkeurige indicatie van het aantal verbrande calorieën – wat in feite betekent dat je meer excuus hebt om je te buiten te gaan aan je favoriete eetbare geneugten.

Je kunt hem zelfs onder de douche of in het zwembad dragen, want hij is waterbestendig tot 50 meter. Fitness leuk maken is niet eenvoudig, maar de Fitbit Charge 4 slaagt erin om dat te doen met inzichtelijke monitoring van vrijwel elk aspect van uw gezondheid. Een geweldig cadeau voor haar. Bekijk ook de beste activity tracker dames

Het bereiken van uw trainingsdoelen kost misschien moeite en energie, maar het hoeft geen honderden euro’s te kosten. Niet dankzij de Withings Pulse HR fitnessmonitor.

Deze slanke kleine gezondheidsband beschikt over verbonden GPS zodat u uw route nauwkeurig kunt uitstippelen tijdens al uw dagelijkse activiteiten. De hartslagmonitor biedt informatie om uw hart te versterken en uw uithoudingsvermogen te stimuleren. En waterbestendigheid tot 50 meter maakt deze fitness tracker perfect voor wie ermee wil gaan zwemmen. Tot slot zorgt een dagelijkse slaapscore ervoor dat u genoeg slaapjes wegklokt om al uw harde werk te compenseren. 

Apple Watch: Beste high-end fitness tracker

Apple Watch Series 6 is een van de meest geavanceerde en hoogwaardige smartwatches en fitness trackers die er zijn. Het is eigenlijk een fitness coach en persoonlijke assistent gecombineerd. Volg je dagelijkse activiteiten met Apple’s meest nauwkeurige fitness tracker. Meet je workouts, of dat nu hardlopen, yoga of dansen is. Synchroniseer je favoriete muziek, podcasts of audioboeken en geniet van het luisteren onderweg met de beste draadloze oordopjes.

U kunt zelfs uw bloedzuurstof controleren en uw hartritme controleren met de ECG-app en telefoongesprekken aannemen en sms’jes beantwoorden, rechtstreeks vanaf uw pols.

Met zijn ultra-gelikte prestaties en geperfectioneerde gebruikerservaring is de Apple Watch Series 6 het beste fitnesshorloge aller tijden. Het beste voor: Het bewaken van je welzijn plezierig en moeiteloos maken.

Pulsoximeters zijn de nieuwste trend in fitness trackers, dus profiteer van de nieuwste technologie met de klinisch gevalideerde ScanWatch van Withings – de beste fitness tracker met een zuurstofmonitor en ook een geweldig Android-fitnesshorloge.

Het in de gaten houden van uw ademhalingsniveaus is niet alleen goed voor degenen die zich bezighouden met activiteiten op grote hoogte. Als u uw SpO2-metingen – of bloedzuurstofniveaus – kent, kunt u ook sneller herstellen van trainingen en kunt u zelfs aandoeningen zoals slaapapneu ontdekken.

Het is een van de beste fitnesshorloges en beschikt ook over een ECG van medische kwaliteit die tekenen van aritmie kan detecteren, waardoor het mogelijk een levensreddend apparaat is. En de batterijlevensduur van 30 dagen is net zo levensreddend, maar dan op een iets andere manier.

Garmin Forerunner 35: Beste fitness tracker voor hardlopen

Verbeter je hardloopspel met een fitnesshorloge dat is ontworpen om je te helpen op je strepen te komen. Garmin’s Forerunner 35 is misschien wel de beste smartwatch voor Android.Of je nu een paar keer per week op de stoep loopt of aan het trainen bent voor je vijfde marathon van het jaar, dit fitness tracker horloge optimaliseert je loopafdruk. Met ingebouwde GPS houdt het bij hoe ver, snel en waar je loopt, terwijl het ook je hartslag schat en je naar muziek laat luisteren vanaf je telefoon.

Dit fitnesshorloge is slank, licht en kan worden gekalibreerd naargelang u binnen of buiten loopt.

Fitbit Ace 2: De beste fitness tracker voor kinderen

De Fitbit Ace 2 bewijst dat fitness leuk is voor het hele gezin en is de perfecte manier om uw kinderen in beweging te krijgen. Het is een van de beste fitness trackers voor kinderen die er zijn. Moedig de innerlijke Olympiër in je kind aan met een fitness tracker die hun stappen registreert terwijl ze door hun dag huppelen, springen en rennen. Ze kunnen virtuele badges verdienen en de Fitbit band heeft ook vieringen op het scherm wanneer ze een doel bereiken.

De Fitbit Ace 2 is de perfecte manier voor kinderen om stoom af te blazen. Ze zullen er beter door slapen, en jij ook.

Suunto 7: Beste fitness tracker voor buiten

Stap van de bank en in de buitenlucht met de Suunto 7, een fitness tracker met meer dan 70 sport-modi en GPS om nauwkeurig uw outdoor avonturen te volgen. Bovendien is er een polshartslagsensor om u waardevolle inzichten te geven in hoe uw lichaam presteert.

Je kunt ook inkomende oproepen en berichten controleren en zelfs betalingen verrichten – perfect voor die traktatie in een koffietentje na het sporten. Ultra-duurzaam en waterdicht tot 50 meter, het is het ultieme robuuste sporthorloge.

Til je outdooractiviteiten naar nieuwe en spannendere hoogten met de Suunto 7, een serieuze mededinger voor de beste activity tracker en een geweldig cadeau voor hem. 

Garmin Vivofit: Beste fitness tracker voor senioren

Fit en gezond blijven op latere leeftijd kan moeilijk zijn wanneer ons lichaam niet meer is wat het geweest is. Hier om u te motiveren om op te staan en te bewegen is de Garmin Vivofit, de beste fitness tracker voor senioren.

Hij motiveert u om in beweging te komen met een rode ‘beweegbalk’ die verschijnt na een uur inactiviteit. Het registreert ook calorieën en wijst u zelfs elke ochtend een persoonlijk doel toe, om uw gewichtsverlies en welzijn te stimuleren.

Draag het 24/7, naar elk evenement of gelegenheid, en zelfs in bed, zodat je je slaappatronen in de gaten kunt houden en de kwaliteit van je rust kunt verbeteren.

Je bent zo oud als je je voelt. De Garmin Vivofit is er om ervoor te zorgen dat u zich fit, gezond en vol van bonen voelt.

 

Fitbit Inspire HR: beste fitness tracker voor beginners

De Fitbit Inspire HR is perfect voor beginnende fitnessers met alle nodige functies, maar niets zo ernstig dat het trainen een karwei wordt.

Track de hele dag activiteit, van stappen tot actieve minuten en verbrande calorieën. Het is ook een van de beste fitness trackers met een hartslagmonitor die er zijn met een sensor die 24/7 je hartslag in de gaten houdt.

s Nachts houdt hij je slaap in de gaten en geeft hij statistieken die je helpen na te gaan of je wel genoeg rust krijgt. En dat alles op een vriendelijke, toegankelijke en ondersteunende manier. Ga van enthousiast fitness groentje naar all-round oefening expert met de toepasselijke naam Fitbit Inspire HR. Pak je waterfles en sporttas en je bent klaar om te 

Garmin Vivosmart: de beste fitness tracker voor zwemmen

Als de enige vorm van fitness waar je m geeft de soort is die in het water plaatsvindt, dan heb je de Garmin Vivosmart nodig, de beste fitness tracker voor zwemmen. In tegenstelling tot veel waterbestendige horloges, kan de Garmin Vivosmart uw activiteit in het zwembad bijhouden. Maar zijn functies gaan verder dan training in het water. Deze Garmin-fitness tracker met veel functies heeft ook een hartslagmeter, geavanceerde slaapmonitoringtechnologie en kan zelfs het zuurstofgehalte in het bloed meten met behulp van de Pulse Ox-sensor. Of je nu baantjes trekt in je plaatselijke recreatiecentrum of in koud water zwemt in de woeste oceaanwateren, de Garmin Vivosmart moet je om je pols hebben.

Een draagbare fitness tracker is een geweldige uitvinding, maar niet als hij niet om je pols past. Dan heb je de Polar A370 nodig, de beste fitness tracker voor kleine polsen.

Ondanks zijn formaat heeft de Polar A370 veel te bieden, met een continue hartmonitor, calorieënteller en ondersteunde GPS die verbinding maakt met je telefoon om snelheid, afstand en je route bij te houden.

Je kunt ook meldingen krijgen voor inkomende oproepen, berichten of andere telefoonwaarschuwingen. En het houdt je slaap in de gaten en geeft je inzichten zodat je betere slaapgewoonten kunt ontwikkelen.

Garmin Vivoactive: Beste smartwatch voor telefoonvrije workouts

Veel fitness trackers zijn afhankelijk van een verbinding met je telefoon voor het bijhouden van de activiteit. Dat geldt niet voor de Garmin Vivoactive, een GPS smartwatch die nergens van afhankelijk is. Behalve van jou, dat is.

De Garmin Vivoactive biedt zinvolle inzichten in gezondheid, fitness en welzijn met VO2 max en fitnessleeftijd schattingen. U kunt zelfs stress monitoren met de geschatte hartslagvariabiliteit.

U kunt tot 500 nummers downloaden op het horloge om zonder telefoon te luisteren en er zijn meer dan 15 vooraf geladen sportapps, waaronder yoga en krachttraining.

Zeg maar dag tegen uw telefoonscherm met de Garmin Vivoactive. Een top mededinger voor beste smartwatch en perfect voor telefoon-vrije workouts.

Amazfit: Beste budget fitness tracker

Deze fitness tracker van Amazfit is al het bewijs dat fit worden niet hoeft te betekenen dat je al je spaargeld moet uitgeven.

Verbrand calorieën maar geen geld met een 24/7 hartslag- en activiteitstracker. Je kunt ook je slaap monitoren, evenals de zuurstofverzadiging in je bloed tijdens workouts met hoge intensiteit. Integratie met Alexa is een andere bonus. Je kunt vragen stellen, alarmen instellen, boodschappenlijstjes maken en zelfs het weer controleren.

Koopgids: hoe kies je een fitness tracker

Als u een fitness tracker koopt, zijn er een paar dingen die u wilt onderzoeken voordat u investeert. Hier zijn de belangrijkste criteria om te overwegen bij het kiezen.

Stijl

Er bestaan verschillende stijlen fitness trackers. Sommige zijn trackers, andere zijn smartwatches. De meeste worden om de pols gedragen, maar er zijn ook clip-on trackers en tracking ringen. Wij raden je aan een tracker in armbandstijl te kopen, omdat je die minder snel zult verliezen. En als u van plan bent uw fitness tracker te gebruiken om uw slaap te volgen, wilt u er een die comfortabel is om in bed te dragen.

Levensduur van de batterij

Hoe langer de batterij meegaat, hoe beter, maar hoe meer functies u gebruikt, hoe sneller de batterij leeg zal zijn. De levensduur van de batterij kan variëren van 5 tot 25 dagen. Er zijn ook fitness trackers die met muntbatterijen werken, die tot een jaar mee kunnen gaan.

Compatibiliteit

Fitnesstrackers sturen al hun informatie naar een app, dus je wilt er zeker van zijn dat de app compatibel is met je smartphone en dat de app net zo goed werkt als de tracker.

Waterdicht

Een waterdichte fitness tracker heeft het voordeel dat je hem onder de douche kunt dragen en er zelfs mee kunt zwemmen. Waterbestendigheid tot 50 meter betekent dat je hem in het zwembad kunt dragen.

Maar een waterdichte fitness tracker is niet hetzelfde als een fitness tracker om mee te zwemmen. Voor de beste informatie over uw zwemprestaties hebt u misschien een speciaal zwemhorloge nodig.

Budget

Er zijn fitness trackers voor elke prijs. Goedkopere trackers hebben vaak geen display, dus je zult je smartphone moeten raadplegen voor inzichten en statistieken.

Hoe meer geld je uitgeeft, hoe meer functies je krijgt. Duurdere fitness trackers zijn meestal gericht op echte atleten, dus overweeg je fitnessdoelen voordat je tot aanschaf overgaat.

Functies om op te letten

  • Ingebouwde GPS – voor de meest nauwkeurige bewegingsregistratie is GPS nodig. Tenzij u uw telefoon met u mee wilt dragen, wilt u een telefoon met ingebouwde GPS, hoewel dit fitness trackers vaak duurder maakt.
  • Aangesloten GPS – hierbij maakt uw fitness tracker gebruik van de GPS-mogelijkheden van een ander toestel, meestal uw smartphone.
  • Slaaptracker – fitness trackers gebruiken een versnellingsmeter met drie assen om bewegingen te volgen en lichte slaap versus diepe slaap te bepalen.
  • Hartslagmeter – krijg extra inzicht in uw algehele gezondheid.
  • Trainingstrackers – zoek een fitness tracker die uw favoriete trainingstype kan registreren. Hardlopers zullen een tracker willen die tijd, afstand, tempo en rondetijd bijhoudt. Fietsers willen misschien een tracker die kracht en cadans meet.
  • Stappenteller – meet hoeveel stappen u zet. Probeer het aanbevolen doel van 10.000 stappen per dag te halen.
  • ECG-metingen – elektrocardiogramsensoren registreren de elektrische signalen die door uw hartslag worden gegenereerd om bij te houden hoe uw hart functioneert.
  • Stressregistratie – door uw hartslagvariabiliteit (HRV) te volgen, kunnen fitness trackers schommelingen in uw hartslag waarnemen en u een stressscore geven.
  • Smartphone-integratie – sommige trackers geven een melding wanneer je gebeld wordt, sms’t of e-mail ontvangt en stellen je ook in staat je muziek te bedienen.
  • Feedback over workouts – als u informatie wilt over hoe u uw fitness of gezondheid kunt verbeteren, zoek dan naar een tracker die u coachingsadvies kan geven.

https://sporthorloge.info/