De kamervraag
Image default
Energie

Hoe een aggregaat met opslag van energie verandering brengt

Wat is opslag van energie?

Meer en meer machines maken tegenwoordig gebruik van een bepaalde manier van opslag van energie. Dit heeft vaak bepaalde redenen, maar de duurzaamheid staat hierbij dikwijls bovenaan. Met het opslaan van energie wordt het apparaat gebruikt terwijl er ook energie wordt opgeslagen om later een beroep op te kunnen doen. En dat is natuurlijk een ideale situatie. Zeker als je kijkt naar opslag van energie bij aggregaten.

Opslag van energie in aggregaten

In aggregaten wordt ook steeds vaker een manier gevonden om opslag van energie te realiseren. Waar vroeger de aggregaten voornamelijk werden aangedreven voor de originele verbrandingsmotor die loopt op diesel, komen er in deze tijd steeds meer modellen die daarnaast ook een accu hebben. Zelfs zijn er modellen op de markt die beschikken over zonnepanelen: een nog groenere keuze voor het milieu. Aggregaten dienen als mobiele stroomtoevoer op plekken waar normaal gesproken geen stroom aanwezig is. Afhangend van het gebruik ervan zal de kans groot zijn dat het aggregaat lange tijd achter elkaar moet draaien. Heb je dan een model met opslag van energie, dan ondervind je veel voordelen.

Het effect van opslag van energie

De voornaamste voordelen kun je bestempelen als: duurzaam, stil en schoon. Waar vroeger dus alleen een verbrandingsmotor al het werk op zich nam, hoeft dat nu niet meer. Dit betekent dat ook de accu en de zonnepanelen het werk van stroom afgeven op zich nemen. De originele verbrandingsmotor hoeft hierdoor niet aan te staan. Hiermee bespaar je brandstof. Beschik je over een aggregaat met opslag van energie, dan is deze dus zeer duurzaam. Met dezelfde hoeveelheid brandstof kun je nu langer doen. Daarnaast is het aggregaat ook vele malen stiller. Als je denkt aan een bouwplaats die ‘s nachts voorzien moet worden van stroom kun je je indenken dat voor alleen verlichting en eventuele beveiligingscamera’s niet een dieselmotor hoeft te draaien. De accu kan deze taak op zich nemen. En de accu is uiteraard vele malen stiller dan het lawaai van de verbrandingsmotor. Zorg je ervoor dat je het gebruik van de originele dieselmotor reduceert, dan reduceer je daarmee gelijk ook de hoeveelheid schadelijke stoffen die uitgestoten worden. Het effect van een aggregaat met opslag van energie is dus enorm op vele facetten.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/

Gerelateerde artikelen

Terugverdienen prijs zonnepanelen

LED lampen in schijnwerpers

Zonnepanelen op een plat dak leveren dubbel rendement op, feit of fabel?