De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Het dagelijks leven in een tiny house

Toen we besloten om te minimaliseren en met ons gezin in een tiny house te gaan wonen, dachten we dat het een uitdaging zou zijn om uit te vinden hoe we allemaal in een veel kleinere ruimte zouden gaan wonen. Het leek meer een mentale dan een fysieke uitdaging. We waren al aan het inkrimpen met al onze spullen van 1.300 vierkante meter tot 374 vierkante meter. Was het praktisch om te denken dat we twee honden de ruimte in konden werken, samen met al onze troep? Was het van plan om ons helemaal gek te maken als we de hele tijd deze twee kleine bontballetjes aan onze voeten hadden? Waar zouden ze slapen? Waar zouden we hun hondenvoer, speelgoed, kommen, enz. bewaren?

We hadden een heleboel vragen die in ons hoofd rolden over de vraag of we wel gek waren om te denken dat we huisdieren mee konden nemen in ons tiny house. Ze niet eens hebben was geen optie voor ons; we wisten dat we een manier zouden vinden om het te laten werken. De vraag ging altijd over comfort. Niet alleen ons comfort, maar zoals elke huisdier ouder weet, hun comfort… We waren verrast om te zien hoe goed en gemakkelijk we ons aanpasten om de huisdieren in ons tiny house bij ons te hebben.

 

 

 

Een van onze grotere obstakels van de tiny house lifestyle

Iedereen is anders met zijn huisdier en gewoontes. Elk van hen zal ook verschillende uitdagingen hebben bij het inkrimpen. Een van onze grootste uitdagingen was om uit te vinden hoe we ze op sommige momenten, zoals wanneer we weg zijn of de hele dag in en uit het tiny house te kunnen blijven. Het was geen optie om ze vrij te laten en in ons bed te laten slapen, omdat we duidelijke regels hebben voor ons tiny house en gewend zijn om in een krat te slapen, en ook als we weggaan voor boodschappen.

Een andere uitdaging in een kleine ruimte was na een mooie regenbui als ze met modderige poten binnenkomen; er zijn niet veel mogelijkheden om ze in stukken te laten snijden zonder dat ze een groot, onhandig hek hebben dat niet verborgen kan worden of een groot ruimtehondje van een hondenkistje. Dit was een uitdaging toen we in ons huis met 1.300 vierkante meter kwamen en werd een nog grotere uitdaging toen we in ons huis met 374 vierkante meter kwamen wonen!