De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Waar moet je op letten als je zelf zonnepanelen gaat aanleggen? En welke tips kun je gebruiken?

Heb je ervaring als elektricien? Zonnepanelen blussen veel energie, en als ze niet goed bekabeld zijn, kunnen ze brandgevaarlijk zijn. Heeft u ervaring met solderen? Elke zonnecel in uw paneel moet met draad worden verbonden. Deze verbindingen moeten worden gebonden door iemand die goed weet hoe hij moet solderen. Bekijk het op de website over vogelwering van zonnepanelenvogelvrij.nl

  • Als u slecht werk levert, kunnen uw panelen niet goed werken. Bovendien dekken veel huiseigenaarsverzekeringen geen schade die wordt veroorzaakt door zelfgemaakte panelen. Als u zelf bouwt, moet u uw polisuitzonderingen controleren voordat u ze monteert.
  • Tot slot, hoopt u te profiteren van de overheidssubsidies en belastingvoordelen voor degenen die zich omzetten in zonne-energie? In sommige staten komen zelfgemaakte panelen niet in aanmerking voor deze stimuleringsmaatregelen. Nogmaals, u zult uw onderzoek moeten doen voordat u gaat bouwen.

Het kopen van professioneel gemaakte zonnepanelen

Het grootste voordeel van het kopen van professioneel gemaakte zonnepanelen is de veiligheid. Elk commercieel gemaakt paneel zal zijn vervaardigd onder strenge federale richtlijnen. Ze zullen zijn getest en opnieuw getest om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn.

Ze zijn ook efficiënter en betrouwbaarder dan zelfgemaakte panelen, en ze hebben de neiging om meer bruikbare energie op te wekken. Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit van het werk dat u als doe-het-zelver kunt doen (sommige zijn beter dan andere). Tot slot komen professioneel gebouwde zonnepanelen in aanmerking voor alle stimuleringsmaatregelen van de overheid, wat de veel hogere prijs ervan helpt te compenseren.

Helaas zijn professioneel gebouwde panelen zelfs met deze overheidsstimulansen veel te duur voor de gemiddelde huiseigenaar. Ook, als u dit artikel bent tegengekomen, bent u waarschijnlijk een doe-het-zelf huiseigenaar die op zoek is naar een nieuw project.

Als u geassembleerde panelen koopt, heeft u niet veel van een project te doen. Alle installatie- en elektrische werkzaamheden zullen door een professional moeten worden uitgevoerd, anders loopt u het risico dat de garantie van uw zeer dure nieuwe zonnepanelen komt te vervallen.

Aanbevelingen voor het installeren van zonnepanelen

Bent u een doe-het-zelver die op zoek is naar een nieuw project? Dan moet u uw eigen zonnepanelen bouwen. Het is een leuk, uitdagend project dat je de kans geeft om je vaardigheden te gebruiken en tegelijkertijd iets nuttigs te bouwen.

  • Als je zelf panelen bouwt en je bent geen elektricien, raadpleeg dan een professional voordat je ze op het elektriciteitsnet van je huis aansluit.
  • Neem ook contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te zien wat hun beleid is met betrekking tot zelfgemaakte zonnepanelen. Als ze geen zelfgemaakte zonnepanelen dekken, gaat niet alles verloren. Installeer uw panelen gewoon naast uw huis in plaats van op uw dak.
https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/

Gerelateerde artikelen

Snel uw GSM weer laten maken?

Is een hardcover boek drukken uw droom?

Bungalow bouwen