De kamervraag
Image default
Bedrijven

Kan een bord in de oven

Dineren op warme borden

De tafel is mooi opgedekt met je luxe servies en met behulp van al jouw kookkunsten heb je een overheerlijke maaltijd bereid. Daar wil je volledig van genieten! De heerlijke gerechten op het bord koelen snel af, wat de karakteristieke smaak van je maaltijd beïnvloedt. Zonde! Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af: kan een bord in de oven?

Ovenbestendige borden

Een ideale uitkomst voor de thuiskoks zijn ovenbestendige borden. Op de onderkant van het bord staat vaak of het bord geschikt is voor een oven/microgolf en het temperatuurslimiet. Staat het logo van de oven op het bord? Dan kan een bord dus wel in de oven. Lastig is dat er op veel borden geen logo staat. Meestal kan een bord in de oven op lagere temperatuur, in ieder geval nooit warmer dan 200graden Celsius. Een aanrader is de borden 15-20 minuten langzaam verwarmen op 80 graden, al maakt de tijdsduur niet uit. Let wel op bij beschadigde borden en bij versierde borden: deze kunnen in een oven echter (meer) beschadigen. Houd hier rekening mee wanneer je een luxe serviesset koopt. Een bord in microgolf (magnetron) verwarmen kan meestal wel. De microgolven hebben namelijk alleen invloed op bepaalde voedingsstoffen, niet op keramiek. Het hete eten zorgt ervoor dat ook het bord in de microgolf verwarmd wordt. Het bord met koud water afspoelen en nat laten wanneer je het bord in de microgolf zet, werkt het beste!

Trendy servies

Genieten van je heerlijke maaltijd tijdens je gezellige diner gaat nóg beter als je het kunt opdienen op je luxe servies. Wat past bij jouw smaak? Welke trend inspireert jou? Luxe servies heb je in allerlei soorten! Kan een bord in de oven? Kan een bord in de microgolf? Ga na wat jij belangrijk vindt, zodat je een luxe serviesset koopt die perfect bij jou past!

https://serviesxl.nl/