De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Fusion Pooltafel – Het Prachtige Biljartlaken

Het oppervlak speelt een belangrijke rol, niet alleen voor de Fusion eettafel. De oppervlaktebedekking van de moderne pooltafel is ook van cruciaal belang.

De design pooltafel en zijn verschillende oppervlakken

Het concept van de Fusion pooltafel bestaat uit twee verschillende soorten tafels. Precies om die reden is het oppervlak van elke tafel zeer verschillend. Het tafelblad van de eettafel is vaak gemaakt van hout of een speciale lak. De pooltafel daarentegen heeft een heel ander oppervlak. Als oppervlaktebedekking wordt een zogenaamd wedstrijdlaken gebruikt. Dit wedstrijdlaken inspireert niet alleen door zijn onmiskenbaar design, maar ook door andere perfecte kenmerken. Alleen het juiste wedstrijdlaken kan het biljartspel de nodige professionele touch geven.

Het Iwan Simonis wedstrijddoek

Elke Fusion pooltafel is uitgerust met een Iwan Simonis vilten laken. Achter Iwan Simonis gaat het echte professionele merk voor wedstrijdkleding in de biljartwereld schuil. Hij is de meest gerenommeerde fabrikant op dit gebied. Naast een onmiskenbare kwaliteit inspireert hij ook door de grootste zorgvuldigheid en nauwkeurigheid. Deze zorg komt vooral tot uiting in het fabricageproces van de afzonderlijke wedstrijdlakens. De fabrikant Fusion heeft er speciaal voor gekozen om met Iwan Simonis samen te werken. Dit is te danken aan de hoge kwaliteit van het totaalconcept dat Fusion zich ten doel heeft gesteld.

De vilten doeken van Simonis bestaan uit meer dan 85 procent zuivere wol. De wol is tijdens uitgebreide processen zodanig geborsteld dat latere verwerking tot de vilten doeken mogelijk is. Het uitgebreide borstelproces is bepalend voor de latere snelheid van de ballen. Het afrollen van de afzonderlijke ballen hangt ook samen met het borstelen van de wol. Het Simonis viltdoek garandeert niet alleen een optimale afrol en hoge snelheid, maar ook een hoge duurzaamheid.

Deze aspecten zijn van cruciaal belang bij de keuze van het juiste wedstrijdlaken. Het biljartlaken, dat het gehele speeloppervlak beslaat, is tevens de oppervlaktebekleding van de pooltafel. In het geval van de premium tafel bestaat deze uit wol en nylon. Voor de andere tafels worden ook wol, nylon en synthetische vezels gebruikt.

Hoe de kwaliteit van het vilten doek tot uiting komt in het spel

De kwaliteit van het laken heeft een grote invloed op het biljartspel. Het zijn niet alleen de professionals die dit weten. Een wedstrijddoek van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de bal soepel en ook gelijkmatig rolt. Dit maakt op zijn beurt precieze bewegingen van de keuen mogelijk. Een goed spel kan alleen worden bereikt door een precieze en nauwkeurige stootbeweging. Vooral ervaren biljarters stellen de hoogste eisen aan het viltlaken. Dit is te danken aan het feit dat alleen de beste kamgaren vezels verantwoordelijk zijn voor een maximale snelheid van de bal. Een verkeerd of inferieur viltdoek kan leiden tot een onzuiver rollen van de bal. Dit vertraagt niet alleen het hele biljartspel, maar kan het ook volledig beïnvloeden.

Een uitstekend alternatief voor het vilten doek
Naast vilten doeken biedt Iwan Simonis ook een speciale vloeistofbestendige vezel aan. Achter de vloeistofdichte vezel zit een vuilafstotende oppervlaktecoating, H2O genaamd. Zoals alle vilten doeken is ook deze verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De klant kan individueel kiezen welk wedstrijdlaken gebruikt moet worden voor zijn design pooltafel. Eén ding is zeker: de kwaliteit is altijd goed – ongeacht de kleur.