De kamervraag
Image default
Kunst en Kitsch

Het restaureren van een schilderij laat u uitvoeren door deze specialist

Veel mensen hebben een te restaureren schilderij hangen, maar het is vaak een heel gedoe om erachter te komen wat de beste gang van zaken is. In de regel is het het beste om zo snel mogelijk contact op te nemen met een restaurateur. Die kan uw te restaureren schilderij namelijk zo snel mogelijk onderzoeken op specifieke misstanden en u een inschatting geven van de kosten. Vaak wordt er gedacht dat het restaureren van een schilderij altijd prijzig en langdradig is, maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Zeker wanneer u kiest voor Marquant in Laren, dé restaurateur voor uw schilderij.

 

Kosten van het restaureren van een schilderij

Het restaureren van een schilderij wordt doorgaans gezien als een prijzige aangelegenheid, maar dit hoeft voor uw specifieke geval zeker niet waar te zijn. Het te restaureren schilderij kan in maat en grote verschillen en dit heeft veel invloed op de prijs. Daarnaast zijn de specifieke schilderstijlen en technieken ook doorslaggevend voor de kosten van de restauratie. Als laatste en belangrijkste factor kunnen we de schade noemen. Dit is natuurlijk ook niet bij ieder schilderij hetzelfde en maakt veel uit voor de uiteindelijke kosten. Voordat u gaat piekeren over de torenhoge prijs is het alleen wel raadzaam om te kijken naar het aanbod aan restaurateurs.

Restaureren hoeft niet zo duur te zijn als u denkt

Ondanks al deze bedenkingen die u, voorafgaande aan het restaureren, op een rijtje wilt hebben, is het niet zo dat de uiteindelijke restauratie heel erg in de kosten hoeft te lopen. Hierbij hangt het namelijk vooral af van de restaurateur. Dus heeft u een schilderij en wilt u deze laten restaureren? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van Marquant in Laren. Zei bieden een professionele restauratieservice voor een zeer competitief prijskaartje. Er zijn andere spelers op de markt, maar de prijs-kwaliteit bij deze restaurateurs blijft ongeëvenaard. Binnen de kortste keren kunt u weer vlekkeloos naar uw lievelingsschilderij kijken.

https://www.marquantkunsthandel.nl/