De kamervraag
Image default
Bedrijven

De vele toepassingen van botox

Botox is een naam die tegenwoordig erg bekend is. Toch is zeker niet iedereen bekend met de vele toepassingen van botox en bestaan er ook nog tal van misverstanden over botox. 

Wist je bijvoorbeeld dat botox tegen migraine vaak wordt ingezet? Botox is een middel dat de spieren waar het ingespoten wordt, deels verlamd. Hierdoor worden rimpels bijvoorbeeld ook minder zichtbaar omdat de spieren onder de rimpels niet meer zo strak kunnen worden aangespannen. Eigenlijk is dat ook precies zoals botox werkt in de strijd tegen migraine. Bij migraine is er namelijk ook sprake van een overactiviteit van de spieren, alleen zijn dit dan de spieren rondom de schedel. Door deze minder actief te maken, kunnen die spieren niet meer zo strak worden aangetrokken en worden de aanvallen van migraine dus in frequentie maar ook in hevigheid verminderd. 

 De botox prijzen is ook iets waar veel mensen zich niet door laten tegenhouden. Natuurlijk is het niet zo goedkoop als een crème van de drogist, maar het is in die zin wel effectiever tegen de rimpels. Botox kan worden ingezet tegen rimpels op het voorhoofd en bij de ogen. Dat betekent dus dat botox uitermate geschikt is voor de aanpak van kraaienpootjes en fronsrimpels, aangezien deze rimpels nagenoeg altijd het gevolg zijn van een overactiviteit van spieren, in combinatie met een minder elastisch geworden huid. 

Een misverstand dat bestaat over botox, is dat het ook geschikt zou zijn om in de lippen te injecteren. Echter, heb je nu natuurlijk gelezen wat botox eigenlijk doet. Het vult niet op, maar het verlamt. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt doen bij je mond in de buurt. Ten eerste bereik je er dus geen vollere lippen en ten tweede ga je de lippen verlammen, wat natuurlijk ook erg gevaarlijk kan zijn zoals je wel begrijpt.

http://www.faceland.nl