De kamervraag
Image default
Electronica en Computers

Elektrisch slot als beveliging

Sloten zitten op vele onderdelen en plaatsen. Waarschijnlijk denkt u bij een slot als eerste aan de buitendeur, maar er zijn vele andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan binnendeuren, tussendeuren of de deuren van kasten. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er belangrijke documenten en producten liggen die geheim zijn en afgesloten worden met een slot. Er zijn vele verschillende sloten, waarvan de meest voor de hand liggende is het slot met een sleutel. Tegenwoordig wordt er steeds meer technische oplossingen gevonden en is het elektrische slot in opkomst. Elektrische sloten zijn sloten waar u een pasje voor moet houden, waarna u de deur kunt openen.

Elektrisch slot op buitendeuren

Het meest bekende voorbeeld van een elektrisch slot op buitendeuren is misschien wel die van een flatgebouw of appartementencomplex. Hierbij vind dus eigenlijk toegangscontrole plaats, want u wilt natuurlijk niet dat er allerlei onbekende personen rondlopen op uw galerij. Om een veilig gevoel te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een elektrisch slot. Dit slot kan bediend worden met een intercom of een camerasysteem. Als er beneden gebeld wordt bij uw huisnummer, kunt u via het camerasysteem kijken wie er is en via de intercom communiceren. Vervolgens als u de persoon binnen wilt laten, kunt u op het knopje drukken waarmee de deur wordt geopend. Als u zelf het gebouw in wilt kunt u gewoon gebruik maken van uw huissleutel of pasje.

Dit is een heel veilig systeem omdat u en de andere bewoners zelf beslissen wie er binnen komen.

Elektrisch slot op binnendeuren

Naast buitendeuren kunnen binnendeuren ook prima beveiligd worden met een elektrisch slot. Hierbij kunt u denken aan het systeem waarmee u met een pasje de deur opent, maar bijvoorbeeld ook waarmee u alleen deuren kunt sluiten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij klapdeuren in scholen. Deze worden opengehouden door sterke magneten. Wanneer u automatisch de deuren dicht wilt hebben, kunt u in het systeem op een knop drukken waarmee de magneten hun kracht tijdelijk verliezen en de deuren sluiten. Daarnaast zijn er vele systemen waar u een tijdklok op kunt zetten.

Bestellen van elektrische sloten

Het is zeer eenvoudig om online elektrische sloten te bestellen. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste webshop te vinden. Het is belangrijk om u goed te oriënteren welk elektrisch slot u wilt hebben. Daarnaast is het belangrijk om naar de service van het bedrijf te kijken.

https://www.elocktron.nl/elektrische-sloten.html