De kamervraag
Image default
Zakelijk

Bidons als relatiegeschenk geven? Houd hier rekening mee

Speel je met het idee om bidons als relatiegeschenk te geven? Dat lijkt op het eerste oog een prima keuze te zijn. Bidons zijn immers praktische producten waar de ontvangers echt iets aan hebben. Bovendien zijn bidons duurzaam, zolang je voor bidons van gerecycled materiaal kiest.

Dat is direct één van de belangrijkste aandachtspunten: de duurzaamheid. Kies altijd voor bidons die makkelijk te recyclen zijn óf al van gerecycled materialen vervaardigd zijn. Met het oog op het milieu is dit gewoonweg zeer wenselijk.

Er zijn echter nog meer aandachtspunten bij het geven van bidons als relatiegeschenk.

Met of zonder bedrukking?

Wil je de bidons gewoon zomaar geven? Of wil je de bidons eerst nog van bedrukking voorzien? Om meerdere redenen is het aan te raden om de bidons te bedrukken.

Zo is dit een prima marketingmiddel. Elke keer als de ontvanger van de bidon gebruikt maakt, ziet hij/zij jouw bedrijfsnaam op de bidon prijken. Daarnaast is het hiermee ook interessant om de bidons aan je personeel te geven. Bedruk in dat geval de namen van je personeelsleden op de bidon, waarmee het echt een gepersonaliseerd item is. Erg leuk!

Aantal bidons

Je moet ook goed nadenken over het aantal bidons dat je wilt bestellen. Wil je de bidon in kleine oplage bedrukken? Houd dan rekening met een vrij forse investering. Weinig partijen vinden het interessant om de bidons in kleine oplage te bedrukken. Indien je voor een hele grote oplage kiest, zie je dat de prijs per bidon in ieder geval een stuk lager ligt. Maar, het is uiteraard zonde om vanwege deze reden dan maar veel bidons te bedrukken.

Inhoud van de bidon

Wil je graag een grote bidon aan de ontvanger geven? Of lijkt het je handiger om een kleinere bidon als relatiegeschenk te geven? Dit is iets dat je volledig zelf kunt bepalen. Feit is dat de bidons tegenwoordig in allerlei soorten inhoud aangeboden worden.

Kleurstelling van de bidon

Je doet er ook verstandig aan om goed naar de kleurstelling te kijken. Als de ontvanger de bidon ontvangt, moet hij/zij eigenlijk direct doorhebben dat de bidon van jou afkomstig is. Dát krijg je voor elkaar door de bidon in je huisstijl uit te voeren.

Ook hierbij geldt weer dat je uit heel veel kleuren en kleurstellingen kunt kiezen. Ongeacht uit welke kleuren je huisstijl bestaat, kun je een geschikte bidon vinden.