De kamervraag
Image default
Woningen

Hoe kies je een goede makelaar? Gebruik deze adviezen!

Als je je woning gaat verkopen of op zoek bent naar een nieuw of ander huis, is het van belang om een goede makelaar, zoals De Huizenbemiddelaar Zundert, te regelen om het (er)koopproces in goede banen te leiden. Het vinden van een goede en betrouwbare makelaar bij jou in de buurt lijkt echter gemakkelijker dan het misschien is. Er is namelijk een groot aanbod aan makelaar tegenwoordig. Hoe kies je nu de meest ideale makelaar in jouw situatie? In dit artikel geven we je een aantal nuttige tips om een geschikte makelaar te vinden die je kan helpen om je weg te vinden op de dynamische huizenmarkt van tegenwoordig!

Hoe staat het met de dienstverlening & reputatie van de makelaar?

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het vinden van de ideale makelaar, is het contact en oriënterend gesprek. Ga met meerdere makelaars een oriëntatiegesprek aan en leg je wensen aan de betreffend makelaar voor. In hoeverre kan er aan jouw wensen tegemoet gekomen worden? Vraag dit goed uit. Waar je zeker ook naar moet kijken zijn klantbeoordelingen van eerdere cliënten, online of offline. Zijn zij tevreden over het betreffende makelaarskantoor? En waarom wel of niet?

Hoeveel ervaring heeft het makelaarskantoor dat je op het oog hebt?

Belangrijk bij het selecteren van een geschikte makelaar is dat je kiest voor een makelaar met ruime ervaring. En dan ruime ervaring in de regio waar jij een woning zoekt of wilt verkopen. Bestaat heet makelaarskantoor allang? Vaak kun je online, op de homepage van de makelaar, genoeg informatie vinden over de geschiedenis van het makelaarskantoor en hoe lang ze inmiddels al meedraaien in de wereld van woning(ver)koop.

Wat vraagt de betreffende makelaar voor zijn of haar dienstverlening?

Voordat je een definitieve keuze maakt uit de beste makelaars die bij jou in de buurt beschikbaar zijn, is het aan te raden om een offerte op maat aan te vragen bij minstens twee en liever drie of vier makelaars. Vergelijk de prijzen goed. En onderhandel gerust over de kosten die je voorgespiegeld worden, want de prijzen staan nooit vast maar zijn onderhandelbaar. Vervolgens kun je gemakkelijker een keuze maken uit de makelaars die naast goede kwaliteit ook een aantrekkelijke prijs bieden.

 

Gerelateerde artikelen

De glasvarianten op een rijtje

Waarom taupe een goede keuze kleur is voor in huis

PVC tegel vloeren: dé vervanger voor klassieke tegels