De kamervraag
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe werkt een hottub?

Om te genieten van een luxe, bruisend bad, heb je een hottub nodig. Op die manier kun je heerlijk relaxen in je achtertuin. Voor je een hottub bij Elite Wellness aanschaft, is het goed om te weten hoe het werkt en wat voor onderhoud erbij komt kijken om de prestaties optimaal te houden.

Wat is een hottub?

Een hottub of bubbelbad is een bovengrondse spa. Meestal zijn ze volledig op zichzelf staand en het hete water en de jets zorgen voor een plezierige en kalmerende ervaring. Er zijn veel verschillende merken en modellen bubbelbaden en je zult bovendien verschillen in de gebruikte materialen ontdekken wanneer je de modellen met elkaar vergelijkt. De essentiële werking van alle bubbelbaden is vrijwel hetzelfde, hoewel sommige moderne hottubs met nieuwe trendy kenmerken komen. De mechanische constructie maakt wateropname en verwarming mogelijk. Zo kan het de kuip aftappen en vullen. Het filtert het gebruikte water, reinigt het water grondig met een ozonator, verwarmt het water tot de gewenste temperatuur en laat mooie led lampjes branden om het bad gezellig te maken. Het heeft een blazer en jets die je zelf kunt bedienen. Als de hottub niet goed functioneert, kun je het afvoerdeksel controleren op verstoppingen. Controleer daarnaast of er iets vastzit in de filter dat de waterstroom blokkeert.

Hoe werkt een bubbelbad?

Het is belangrijk om de specificaties van de hottub te kennen om je aankoop goed te laten werken. Elite Wellness helpt je na je aankoop graag met een professionele installatie om ervoor te zorgen dat je spa gebruiksklaar is. Het gebruik van de hottub is sterk afhankelijk van het weer. Tijdens een warm seizoen kun je de temperatuur naar wens verlagen, maar velen zullen de herfst en winter voor het spagebruik prefereren. Gezien de energie-efficiëntie en de prestaties, moet je de hottub misschien een paar keer per week gebruiken als je op een erg koude plaats woont. Je kunt geld besparen door hem aan te laten staan. Als je de winter in gaat en je verwacht de hottub een aantal maanden niet te zullen gebruiken, is het van cruciaal belang dat je je spa op de juiste manier winterklaar maakt. Je kunt hier eventueel professionele hulp voor inschakelen.