De kamervraag
Image default
Woningen

Hoe kies je een binnendeur?

Of je nu oog hebt voor design of dat je niet zoveel geeft om heb hebben van een bepaalde stijl, iedereen die een nieuwe woning betrekt zal te maken krijgen met deuren binnenshuis. De laatste jaren zijn binnendeuren steeds meer een extra meubelstuk geworden waar aandacht aan wordt besteed. Soms hebben de deuren alleen een likte verf nodig, een andere keer wil je de deur in zijn geheel vervangen. Het afmeten, monteren en verven van deuren is een apart vak. Toch kun je met een aantal aanwijzingen veel zelf doen.

Bepaal je budget

Je kunt een bepaald idee hebben van hoe je je oude deur wilt opknappen of welke nieuwe deur je in je huis wilt zetten. Vooraf je budget bepalen zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Immers, ook bij deuren zit er veel verschil qua prijs wat betreft materiaal.

Ook wanneer je bijvoorbeeld een deur van massief materiaal wilt, is het aan te raden eerst met een expert te overleggen of jouw huis daar wel geschikt voor is. Soms vraagt het extra aanpassingen om een bepaalde deur te laten plaatsen.

Maak eerst een overzicht van je kosten, zodat je zeker weet dat je deur niet duurder uitvalt dan je zou willen. Daarna kan je pas online deuren kopen of langsgaan bij je favoriete bouwmarkt.

Eigenhandig

Naast de optie om je deur kant en klaar uit de winkel te bestellen, kun je ook zelf met een oude deur aan de slag gaan. Je kunt hem dan persoonlijk maken en geheel aanpassen aan je interieur. Het zal je meer tijd kosten, maar meestal ben je minder geld kwijt. Let wel op de afmetingen van de deur. Je kunt een deur een beetje bijschaven, maar niet veel.

Houd er ook rekening mee als je nog een drempel onder de deur wilt. Onderstaand vind je informatie over welke stijl deur bij welk interieur past, welke bescherming en isolatiewaarde een deur kan bieden en hoe je een deur verft. De keuze uit deurbeslag, dus deurknoppen en deurkrukken, is ook reuze. Hiermee kun je eindeloos variëren.

http://www.deurenshop.com