De kamervraag
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over zelfbruiner

Zelfbruiner

De zomer is voorbij maar iedereen wil graag hun zongekleurde huid zo lang mogelijk bruin houden. Dit kan tegenwoordig door een zelfbruiner. Er zijn allerlei verschillende soorten zelfbruiners. Bij de één zie je waar je smeert omdat de crème zelf al bruin is, hierdoor kan je geen plekken vergeten en word alles zo egaal mogelijk. Bij andere crèmes zie je dit niet. Deze zijn kleurloos en zal je dus niet zien waar je langs bent geweest totdat de huid de stof opneemt.

Maar hoe werkt zelfbruiner nou eigenlijk? Dit komt door de stof dihydroxyaceton, kort genoemd DHA. DHA is niet schadelijk voor de huid en is dus veilig om te gebruiken. DHA is een kunstmatige suiker dat reageert op de aminozuur van de huidcellen in de bovenste huidlaag. De bovenste huidlaag bestaat meestal uit dode huidcellen. De bruine kleur blijft zichtbaar totdat alle dode huidcellen er af zijn. Door de zelfbruiner te gebruiken nadat je alles hebt gescrubd, zal de bruiner er voor zorgen dat de kleur langer blijft zitten, hierdoor voorkom je ook bruine vlekken.

Maar hoe kan je nou het best de zelfbruiner gebruiken? Dit doe je door een aantal dagen van te voren alvast te beginnen met bodylotion te smeren op je huid. Hierdoor gaan de droge plekjes weg. Daarna scrub je je huid goed waardoor je later geen vlekken kan krijgen. Ook douche je van te voren en moet je jezelf goed afdrogen. Na het zelfbruinen is het goed om donkere en loszittende kleding te gebruiken. De zelfbruiner geeft in het begin nog af omdat het goed in de huid moet worden opgenomen. Bij sommige zelfbruiners zie je het resultaat al gelijk, sommige na een aantal uur en sommige pas na een dag. Dit komt door de verschillende stoffen die er in zitten.

Advies voor de gevoelige huid

De zelfbruiner is voor ieder huidtype te gebruiken. Heb je een gevoelige huid? Test de zelfbruiner dan eerst op de binnenkant van je elleboog. Hier zie je het best hoe je op het product reageert. Er zitten verschillende soorten stoffen in zelfbruiners. Check altijd welke stoffen er in zitten voordat je het product gebruikt. Zorg dat de zelfbruiner droog en koel bewaard word. Wordt het mengsel groen en ruikt het naar metaal? Dan is de zelfbruiner niet meer goed. Zelfbruiner vervaagt na ongeveer 30 dagen op je huid. Na die 30 dagen zijn er namelijk huidcellen dood gegaan die de zelfbruiner stof in zich hadden opgenomen.

Ook voor sokken hebben wij prachtige oplossingen met Tommy Hilfiger Sokken.Ook voor sokken hebben wij prachtige oplossingen met Happy Socks. 

https://nettesokken.nl/happy-socks