Ik heb het al vaker gehoord van collega’s en vrienden, maar heb het tot voor kort nog niet zelf gedaan. Wel is iedereen die ik ken er razend enthousiast over. Je wordt opgesloten in een ruimte en door middel van het oplossen van puzzels moet je deze binnen 60 minuten proberen te verlaten. We hebben het natuurlijk over de escape room (voor verdere uitleg van dit fenomeen click hier), het ultieme uitje van de laatste tijd.

Afgelopen weekend had ik mijn eerste escape ervaring bij een escaperoom in Nijmegen. Deze escape room is op 2 minuten van het station. Ik en paar studiegenoten hadden gereserveerd voor een thema die over Vincent van Gogh ging. 

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen met een kopje thee/koffie. Na een korte uitleg hebben we onze tassen in de kluisjes gelegd. We stapten de escape room in en de deur werd vervolgens achter ons dicht gedaan. Toen begon het best wel spannend te worden. Ik wist niet wat ik moest doen. Mijn vriendinnen, die al wat escape ervaring hebben, haalde de hele kamer overhoop. Ik stond even mee te kijken wat iedereen deed en ging toen meehelpen met de puzzels. Al vrij snel hadden we een slotje weten te openen door middel en toen begon ik het steeds leuker te vinden. Stap voor stap kwamen we tot een andere puzzel. Je had veel verschillende soorten puzzels, van reken- tot doepuzzels.

Leuke groepsfoto

We waren net bezig met de laatste puzzel toen we de bom hoorden tikken. Door de zenuwen hadden we net niet genoeg tijd voor de oplossing. We hebben het dus net niet gehaald. Maar we kregen wel de tijd om de laatste puzzel op te lossen. Dus hebben we toch wel het gevoel dat we het hebben afgerond.

Na het spelen hebben we met de begeleider nagepraat en hebben we nog een leuke foto gemaakt met de praatwolkjes met teksten die ze daar op de muren hebben hangen. Ondanks het niet halen vonden we het een hele leuke ervaring.   

Ook ik kan nu tegen iedereen zeggen hoe leuk een escape room is. De komende familie uitjes zullen vast weer bij een escape room plaatsvinden! Ze zijn er overal tegenwoordig, dus genoeg om te doen.