De kamervraag
Image default
Fotografie

7 Tips om te poseren voor de perfecte foto.

Volgens fotograge Sorelle Amore zijn er 7 belangrijke tips om perfect te poseren voor een foto. Je moet het leren door het te proberen. Ze laat zien hoe je op verschillende manieren lijnen, hoeken en rondingen kunt creëren die mooier en flatterend zijn dan wanneer je alleen ‘gewoon’ op de foto staat. Voor voorbeeld bekijk bijvoorbeeld Joppe Portretfotografie Arnhem.

Hieronder een opsomming van de tips van Sorelle:

  1. Een belangrijke heeft te maken met lichaamshouding. Een aantal voorbeelden zijn: rechtop staan, armen van je lichaam afhouden en wat naar achter draaien; en een hoek van 45 graden in je lichaam draaien waarbij je je heup in een goede hoek zet.
  2. Wanneer je als model gaat zitten moet je altijd op zoek gaan naar hoeken, een voorbeeld hiervan is: zet één been hoog en het ander wat lager. Dit zorgt voor goede posities voor fotos.
  3. Een tip voor je gezichtsuitdrukking is het volgende: laat het model ‘echt’ lachen in plaats van een namaaklach. Doe dit bijvoorbeeld door het gebruik van een grapje.
  4. Kijk naar het model, en laat deze zelf bepalen wat de mooiste kant van zijn/haar gezicht is. Laat de kin een beetje naar voren hangen en vervolgens de lippen lichtelijk ontspannen.
  5. Zorg ervoor dat het model niet té uitbundig lacht. De ogen moeten er ontspannen uitzien in tegenstelling tot dichtgeknepen ogen.
  6. Als er licht door een raam naar binnen valt, is dat altijd mooi. Kijk wel uit met fel zonlicht, en harde schaduwen in het gezicht.
  7. Werk met wat je hebt, dus probeer nadrukkelijk de mooie aspecten te benadrukken

Laat het doen door een professional

Als je er nou zelf niet helemaal uitkomt, dan kunt je altijd een portret laten maken door een professional. BIj Joppe fotografie heeft u altijd een professionele fotograaf die weet hoe je een goede (portret) foto moet maken. 

Gerelateerde artikelen

Een goede bruidsfotograaf, waar kun je die vinden?

Met ChromaLuxe haalt u een fraaie afdruk van uw mooiste foto in huis