De kamervraag
Image default
Financieel

Moet ik investeren in bitcoin?

Een van de lastigste vragen om te beantwoorden is of je moet investeren in bitcoin. Dit komt omdat het antwoord voor iedereen anders is. Heb je namelijk veel geld om handen en wil je hiermee wat risico lopen om het veilig te stellen? Dan kan het een goede investering zijn. Heb je het financieel al krap? Dan is het nooit verstandig om te investeren, je moet namelijk nooit je boodschappen geld of geld voor de huur inleggen.

 

Wanneer zou ik moeten investeren?

Laten we voorop stellen dat we geen financiële adviseurs zijn. Je moet daarom altijd voor jezelf bepalen of je wel of niet gaat beleggen in bitcoin of iets anders. Wil je echter een gedeelte van je portfolio beleggen in een product dat potentie heeft voor later, dan kan bitcoin een interessante optie zijn.

 

Als investeringsproduct heeft het namelijk veel weg van goud. Het is schaars, er komt weinig van bij en steeds meer mensen willen het hebben. Bitcoin heeft zelfs extra mogelijkheden omdat het digitaal is. Er kunnen namelijk producten gemaakt worden op en met bitcoin.

 

Zo kun je in webshops betalen met de cryptovaluta en je kunt het veel makkelijker naar iemand sturen. Helemaal als je dit met fysiek goud vergelijkt. Je hoort daarom steeds vaker in het crypto nieuws dat grote bedrijven en consumenten een paar procent van hun portfolio in bitcoin beleggen. 

 

Denk jij dat we over honderd jaar nog steeds met cash geld betalen of zouden we een currency hebben op het internet? Steeds meer mensen denken dit laatste en proberen daarom zoveel mogelijk bitcoin te bemachtigen. Dit is een van de redenen dat de bitcoin verwachten voor de toekomst zeer positief is. 

 

Wees echter altijd voorzichtig met voorspellingen op het internet. Investeer nooit wat je niet kunt missen en blijf nuchter. Laat je niet aanpraten. Houd je je hier aan? Dan zou het een goede investering kunnen zijn voor de toekomst.