De kamervraag
Image default
Woningen

Geld besparen op onzichtbare dingen

Iedereen wil natuurlijk geld besparen. Het is daarom logisch om geld te besparen door die nieuwe auto niet te kopen of door goedkoper te gaan wonen. Er zijn echter nog een hoop andere kleinere dingen die je enorm veel geld kunnen besparen. Helemaal als je hier een gewoonte van maakt en dit de rest van je leven doet. Op de lange termijn kunnen deze tips je veel geld besparen.

 

  1. Plaats een regenton in de tuin

Je hoeft namelijk niet iedere keer dat je de planten water geeft direct water uit de kraan te halen. Het voordeel van het wonen in Nederland is voor je tuin zeker de regen. Vang dit op door middel van een ton en je hebt altijd water wanneer je dat nodig. Helemaal gratis bovendien. Schaf eenmalig een ton aan en plaats de dakgoot in de ton. Het resultaat is gratis water voor in je tuin.

 

  1. Gebruik een droog rek

Huishoudelijke apparaten zijn heel handig, maar de meeste taken zijn op te lossen door zelf iets meer werk te verrichten. Zo bespaar je al een hoop geld als je geen vaatwasser meer gebruikt en hetzelfde geldt voor een droger. Maak een waslijn in de tuin of gebruik een droog rek en je hoeft de droger nooit meer aan te zetten. Dit bespaart je niet alleen geld, maar je bent bovendien een stuk zuiniger voor het milieu. 

 

  1. Gebruik een waterontkalker

Een waterontkalker of ontharder is een apparaat dat je op je waterleiding plaats. Dit kun je gemakkelijk zelf doen en zorgt dat er minder kalk in je water vormt. Hierdoor gaan je huishoudelijke apparaten langer mee en je energiekosten blijven laag. Op waterontharderlease vind je de amfa 4000 waterontharder vergelijking met de aquamag 7000. 

 

Wat deze tips gemeen hebben is dat ze vooraf een investering vragen. Zo koop je een ontharder of een regenton eenmalig, maar kun je er in principe nog jaren de vruchten van plukken.