LED schijnwerpers evolueren snel in populaire opties voor indoor en outdoor verlichting doeleinden. Deze lichten zijn zeer krachtig en kunnen worden gebruikt om voor het verlichten van grote open ruimten zoals stadions, parken, straten, schoolterrein of zelfs muzikale arena’s. Ze zijn heel anders dan de conventionele halogeen gebaseerde verlichtingssystemen. En nog, LED schijnwerpers bieden een hele reeks voordelen die meer geschikt zijn voor gebruik op lange termijn in vergelijking met andere traditionele lampen.

Om te beginnen, de levensruur van LED schijnwerpers duurt maximaal 50.000 uur, en dit is een “groot” verschil in termen van duurzaamheid. Dit betekent ook dat zij minder moeten worden vervangen, dit zal gebruikers helpen besparen op uitgaven, aanzienlijk, op de lange termijn.

Een ander groot voordeel van het gebruik van LED lampen is dat, het minder energie verbruikt in vergelijking met andere verlichtingssystemen die voor soortgelijke doeleinden worden gebruikt. Het licht bootst hier alle positieve kenmerken van een halogeen lamp na en trekt nog geringere bedragen van energie om te laten functioneren, die heel zuinig is. Dit maakt de LED lampjes meer eco-vriendelijk dan de meeste andere verlichtingssystemen.

LED schijnwerpers zijn ook relatief helderder dan de meeste van de halogeen. Hoewel LED-lampjes duurder zijn, zullen energiekosten dalen en op lange termijn aanzienlijk lager liggen dan de halogeen verlichting. Hierdoor kan de gebruiker sneller recupereren van de initiële investering. Een ander groot voordeel dat wordt geleverd met het gebruik van LED schijnwerpers is, dat zij kunnen worden gericht aan op een bepaalde locatie met behulp van intensievere rechte stralen van.  Aan de andere kant, stralen halogeen lampen licht in alle richtingen, wat resulteert in verspreide en arme verlichting.

LED verlichtingssystemen maken ook gebruik van een koelings mechanisme waar een ventilatie is opgenomen in het LED schijnwerpers ontwerp. Dit is verantwoordelijk voor het handhaven van de temperatuur van de lamp. Dientengevolge, stoten LED-lampjes ook lage niveaus van warmte uit in vergelijking met traditionele verlichting.

http://www.leds-depot.nl/