De kamervraag
Image default
Dieren

Waarom je jouw kat niet alleen moet chippen, maar ook moet registreren

Steeds meer mensen nemen een kat als huisdier, en dat is niet zo gek. In tegenstelling tot honden kunnen katten namelijk zeer goed voor zichzelf zorgen. Het zijn zelfstandige dieren die toch graag bij je komen voor een warme knuffel. Ben jij ook van plan om binnenkort een kat te kopen? Vergeet dan vooral niet om je kat te registreren. Want hoewel een registratie nog niet wettelijk verplicht is voor katten, is het wel zinvol en praktisch. In dit artikel lees je precies waarom je jouw kat niet alleen moet laten chippen, maar ook moet laten registreren. 

Je kat laten chippen

Wanneer je een kat in huis hebt gehaald is het slim om deze zo snel mogelijk te laten chippen. Let op, want je kat registreren kan alleen wanneer je jouw kat eerst hebt laten chippen. Het begint dus allemaal met een bezoekje aan de dierenarts. De dierenarts is namelijk de enige die katten mag chippen. Dit mag je absoluut niet zelf doen! Een chip is ongeveer de grootte van een zandkorrel en wordt onder de huid van de kat geplaatst. Maak je geen zorgen, want je kat voelt hier niets van! Op deze chip staat een persoonlijk nummer dat nu officieel bij jouw kat hoort. Zodra jouw kat is gechipt kun je jouw kat registreren.

Je kat registreren

Je kat registreren kan heel snel en gemakkelijk online. In tegenstelling tot het chippen, moet je dit wel zelf doen. Je zoekt simpelweg online naar een erkende databank in Nederland. Let op, want er zijn meerdere online databanken, maar worden niet allemaal erkend door de Nederlandse overheid. Heb je de perfecte databank gevonden? Dan maak je een profiel aan. Je vult niet alleen jouw eigen gegevens in, maar ook de gegevens van jouw kat. Is je profiel compleet? Dan weet iedereen dat jij en je kat bij elkaar horen.

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/