De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Leren omgaan met agressie

Helaas ontkomen wij er in Nederland niet aan dat men steeds meer op zichzelf raakt. Dit komt omdat het voor een ieder steeds gemakkelijker is om zich te verschuilen en daardoor gaan sociale emoties achteruit. Een leren omgaan met agressie training kan hier goed bij van pas komen. Vooral wanneer u tijdens uw werk merkt dat men steeds agressiever wordt in het dagelijks leven.

Beroepen waarbij veel agressie voorkomt

De laatste tijd is er een hoop ophef over buschauffeurs in de Randstad, dat deze veel te maken krijgen met geweld in de bus en zijn er een reeks overvallen geweest. Van belang is dat men van te voren leert hoe hij of zij met agressiviteit om kan gaan, maar ook hoe hij of zij zichzelf goed kan blijven beheersen. Voor de veiligheid in het verkeer, voor zichzelf, maar ook voor de passagiers is het raadzaam om precies te weten wat te doen. Een onveilige situatie is zo gecreëerd. Om overvallen tegen te gaan in het openbaar vervoer worden er op verschillende plaatsen veranderingen toegebracht. Dan is het enkel nog mogelijk om te pinnen in de bussen, wat overigens een goede ontwikkeling is. Alleen voor ouderen kan dit een probleem worden, die pinnen voor kleine bedragen niet als veilig ervaren.

Leren omgaan met agressie

Om even terug te komen op het onderwerp, leren omgaan met agressie is zoals eerder genoemd essentieel voor het goed kunnen verlopen van uw werkdag. Vooral wanneer u te maken heeft met cliënten in de zorg, die agressief gedrag kunnen vertonen of als beveliger, dan kan het ook vaak voorkomen. Ik raad u aan om wel te kiezen voor een agressiviteitstraining waarbij u alle facetten duidelijk krijgt uitgelegd. Handelt u op het verkeerde moment ook nog eens op de verkeerde manier, dan kan dat fatale gevolgen hebben. Natuurlijk hoeft het niet met de dood af te lopen, maar kan het wel gebeuren dat u gewond raakt. Wilt u dit voorkomen, dan raad ik u aan om een leren omgaan met agressie training te volgen.

Meer weten over agressietrainingen? Ga dan naar de website hieronder:

http://www.actinmove.nl/omgaan-met-agressie/

Gerelateerde artikelen

Met hypnotherapie in Apeldoorn komt de bloei weer terug

Is een hardcover boek drukken uw droom?

Het verhuisbedrijf GoedkoopVerhuizen regelt jouw verhuizing tot in de puntjes!