De kamervraag
Image default
Adverteren

Bewaar je belegging veilig thuis

Tegenwoordig zijn er veel verschillende belegging methodes op de markt, een beleggingsmethode die aangeboden wordt en vrij nieuw is, is het online beleggen met de hulp van een online broker.

Een manier van beleggen wat al heel lang wordt gedaan is het beleggen in goud. Het beleggen van goud kan op verschillende manieren, vroeger werd er veel belegt in gouden sieraden omdat dit een houvast voor de mensen was. Vooral in financieel onzekere tijden biedt goud beleggers immers vaak de garantie op een interessant opbrengst. De waardestijging en de vraag naar goud is zeer toegenomen de afgelopen jaren. De ene belegt in gouden sieraden en de andere belegt in gouden munten. Aangezien de goudprijs internationaal berekend wordt in dollar per troy ounce is het vrij gemakkelijk om de waarde van deze gouden munten te bepalen. Zo heeft u ook een idee wat dit voor opbrengst kan zijn.

Als men zijn goud kwijt wilt raken kunnen zij langs een goudhandelaar gaan. De goudhandeling koopt de goud in zodat zij deze kunnen smelten en weer verwerken voor nieuwe productie, deze verkopen ze ook weer door. Als men overweegt om goud te verkopen is het handig om goed onderzoek te doen, verkoop niet meteen goud aan de eerste beste handelaar. Dit is omdat de ene handelaar een hogere prijs kan aanbieden dan de andere, je wilt natuurlijk niet een te laag bedrag kijken voor je goud. Tijdens het beleggen van goud moet je letten op een paar dingen, zoals net aangegeven de prijs. Maar niet alles de prijs ook het gewicht van het goud.  Probeer het goud eerst thuis te wegen zodat je zelf ook een idee hebt. Want als je dan bij de goudhandelaar aankomt en je ziet een veel lager gewicht staan, dan weet je dat er iets goed mis is!

Meer informatie over het beleggen in goud is te vinden op de volgende website: www.leerbeleggen.com

http://www.leerbeleggen.com/