De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Dakonderhoud in Nederland, De Dakmakers staan voor u klaar!

In Nederland hebben we een divers klimaat. 4 keer per jaar hebben we te maken met een ander seizoen en daarmee ander weertype. Elk seizoen heeft invloed op de dakbedekking van daken. Goed dakonderhoud in Nederland is dus geen overbodige luxe! De Dakmakers uit Alphen aan den Rijn onderhoud verschillende soorten daken, van groot tot klein en van wit tot zwart. Wij van De Dakmakers hebben in de ruim 30 jaar dat het bedrijf bestaat heel wat ervaring opgedaan. Ook is elk type dak inmiddels wel door ons gezien, voor ons zijn er dus geen verassingen en niets is ons te gek.

Verschillende weersinvloeden vergen een hoop van een dak

Omdat wij dagelijks op een dak staan weten we precies wat ieder seizoen met een dak doet en waar rekening mee gehouden moet worden:

 • Lente                  
  • Bloesembomen laten hun bloesem los. De bloesem kan vervolgens op uw dak dwarrelen en daar blijven liggen. Dit kan zorgen voor een verstopping van de afvoer.
 • Zomer  
  • Door grote temperatuurverschillen kan uw dak het zwaar te verduren krijgen. Overdag warmt uw dak flink op, door een regenbui en in de nacht koelt het dak weer flink af. Hierdoor kunnen bij een minder goed onderhouden dak scheurtjes ontstaan in de dakbedekking.
 • Herfst  
  • Na de zomer laten de bomen al hun bladeren los. De grote, taaie bladeren kunnen de afvoer verstoppen. Regenwater kan dan niet meer weg en blijft op uw dak staan. Hierdoor wordt het dak zeer zwaar belast en kan er lekkage ontstaan.
 • Winter                
  • In de winter kan het flink vriezen. Als ijs zich vasthecht aan de dakbedekking en vervolgens uitzet kan er vorstschade ontstaan. Naast vrieskou kan het ook sneeuwen. Sneeuw kan een grote belasting worden voor het dak, zeker als het een dikke laag is geworden waarbij de onderste laag van de sneeuw aangedrukt wordt. Ook in dit geval ontstaat er kans op lekkage.

Advies nodig over uw dak? Bel De Dakmakers!

Of u nu advies wilt over problemen aan uw dak, dakonderhoud of het duurzaam maken van uw dak. Wij van De Dakmakers geven u altijd onafhankelijk dakadvies. Voor elk dak en elke wens hebben wij een oplossing. Maak een afspraak en ontdek ons advies voor uw dak.

https://www.dakmakers.nl/