De kamervraag
Image default
Bedrijven

Word een expert in online marketing

Als bedrijf kun je er tegenwoordig niet meer zonder: online marketing. We maken nog steeds reclame voor onze producten en diensten via tv-spotjes en posters, maar steeds vaker gaan we over tot online reclame. Denk hierbij aan online marketing SEO, zoekmachine optimalisatie uitbestedenen social media campagnes. Je kunt dus zelf je marketing doen, maar dit vergt wel enige oefening, zeker als je nog geen enkele ervaring hebt. Daarom kun je bijvoorbeeld je Instagram campagne ook uitbesteden aan social media agency GMU.online. Op deze manier hoef je zelf geen aandacht aan de marketing te besteden, maar weet je wel zeker dat het uitbesteed wordt aan specialisten. Wil je zelf aan de slag met online marketing? Lees hieronder welke tips je in acht moet nemen.

Google Ads

Denk je dat Google alleen is voor het vinden van informatie op internet? Google heeft zoveel meer functies, eentje daarvan is Google Ads. Met Google Ads kun je online een campagne maken. Je hoeft hier geen hoog budget voor te hebben: dit kun je voor jezelf afstellen. Verder werkt Google Ads met een pay-per-click systeem, wat inhoudt dat je als adverteerder pas betaalt als iemand op je advertentie klikt. Met dit platform kun je ook bepalen voor welke doelgroep je campagne is. Richt je je lokaal of toch liever internationaal? Het kan allemaal met Google Ads. Je kunt dit proces ook uitbesteden aan een bedrijf zoals Google Partner GMU. Tegen een vergoeding regelen zij dan alles wat te maken heeft met je Google Ads campagne.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het staat voor alle processen die meewerken aan het scoren in een zoekmachine. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde linkwoorden in een blog zetten, zodat je hoger scoort in Google. Mensen zijn geneigd de bovenste pagina’s aan te klikken in een zoekmachine, dus SEO is onmisbaar voor elk bedrijf. Een voorbeeld hiervan is linkbuilding. Met linkbuilding schrijf je een blog of andere content, en hierin voeg je links die naar de website van jouw bedrijf of jouw product leiden. Met behulp van linkbuilding genereer je meer traffic naar je site, waardoor je omzet en winst verhoogt. Bovendien zijn SEO en linkbuilding in principe gratis als je het niet uitbesteedt, dus is het een effectieve én voordelige manier van online marketing!