De kamervraag
Image default
Bedrijven

Hoe houden we herinneringen in leven?

In de loop van ons leven maken we van alles mee. Sommige momenten staan in ons geheugen gegrift en vergeten we nooit meer, anderen helaas wel. Sommige dingen wil je nooit vergeten, zoals de stem van je overleden opa. Al snel luidt dan de vraag hoe je herinneringen bij je houdt en niet vergeet. Iets wat je kan helpen om een herinnering levend te houden is een voorwerp hebben wat je eraan doet denken. Denk bijvoorbeeld aan een sculptuur of mini urn. Deze kun je kopen bij Artihove, die zich specialiseert in sculpturen en urnen. Er zijn echter nog meer manieren om een herinnering niet te vergeten, lees hieronder hoe.

Blijf erfstukken gebruiken of hergebruik ze

Als je de herinnering aan een moment of persoon in leven wilt houden moet je voorwerpen die je aan diegene doen denken blijven gebruiken of hergebruiken. Zo zijn er mensen die het favoriete overhemd van hun opa tot een kussen laten maken. Elke keer als je dan dat kussen ziet, denk je aan je opa. Als je als weduwe of weduwnaar achterblijft, zijn trouwringen de voorwerpen die jullie altijd gebonden hebben. Dan is het mooi om deze om te laten tot één ring, dan kun je denken aan jullie vroegere fijne momenten. Je hoeft niet altijd dingen te veranderen om aan je overledene geliefde te denken. Misschien had je overleden moeder vroeger wel een speciaal servies dat ze alleen voor de Kerst gebruikte of gingen jullie vroeger eens een dag met de familie een bronzen beeld kopen in een tuincentrum. Zet het beeld dan in je eigen tuin zodat je er altijd naar kan kijken en terug kunt denken aan vroeger. Of gebruik het servies van je moeder met Kerst, net zoals zij altijd deed. Zo houd je de traditie in ere.

Maak een foto collage

Van alle oude foto’s die je hebt van de overleden persoon kun je prachtige collages maken. Het liefst van jongs af aan, zodat je als het ware een levensloop in een fotolijst hebt. Deze kun je ergens ophangen zodat je er altijd naar kunt kijken.

Herinneringen houd je dus in leven met behulp van voorwerpen en foto’s. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een jubileum cadeau voor je collega of een andere persoon die in het zonnetje gezet moet worden, kies dan iets wat de persoon altijd bij zich kan dragen zodat hij of zij altijd een herinnering aan dat moment heeft.

Gerelateerde artikelen

Dagje shoppen in Tilburg waar parkeren?

De voordelen van hogedruk membraanpompen op een rijtje

Een houtkachel kopen is een uitstekend idee!