De kamervraag
Image default
Bedrijven

Welke rechtsvorm kies je voor je eigen onderneming?

Het starten van je eigen onderneming kan een leuk en spannend iets zijn. Toch zal je erop moeten letten dat je met een aantal dingen rekening moet houden op verschillende gebieden. ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een product en website gereed hebt. Dit zijn de makkelijkere dingen. Het wordt echter een stuk moeilijker bij het bepalen van de juridische aspecten van de onderneming. Zo dien je een btw nummer aan te vragen om te betalen en terug te vorderen btw te kunnen regelen. 

 

Voor welke rechtsvorm ga jij?

Veel startende ondernemers hebben geen idee wat ze moeten kiezen. Het is echter belangrijk om hier toch goed op te letten en te kijken naar welke verschillen er tussen de 2 zijn. Door hier op te letten kun je risico beperken en veel geld besparen. Zo zal een rechtsvorm ervoor zorgen dat schuldeisers niet aan je persoon lijke bezittingen kunnen komen terwijl bij een andere rechtsvorm hier wel sprake van is. Dat geeft naast je werk ook thuis in je privésituatie nog een hoop ellende. Het is dus wel zo verstandig om alles goed vast te leggen.

Zorg ervoor dat je goed bent ingelezen

Veel van de startende ondernemers zullen kiezen voor een eenmanszaak of een vof. Beide rechtsvormen hebben geen grote verschillen en komen daardoor eveneens met elkaar overeen. Het verschil tussen een VOF en BV is echter heel anders. Hier zijn namelijk een aantal kleine lettertjes en verborgen regels van toepassing die een groot verschil kunnen maken. Maak hier dan ook gebruik van en kies dan ook voor de juiste vorm. VOF of BV heb je niet meteen gekozen. Neem de tijd ervoor om onderzoek te doen naar het geen het beste bij je situatie past.

 

 

https://bundel.nl/vof-of-bv/