De kamervraag
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten printer

Thuis op je kamer heb je waarschijnlijk een simpele inkjetprinter staan. Je gebruikt deze om formulieren of verslagen voor school uit te printen. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat er nog veel meer soorten printers zijn? Waarschijnlijk niet, daarom bespreken we er vandaag twee. Als eerste bespreken we de continuous inket printer. Als tweede de hot foil printer. Dit zijn printers waarmee je waarschijnlijk nog nooit gewerkt hebt. Dit is best logisch want thuis heb je er niet zo veel aan, tenzij je thuis aan de lopende band producten fabriceert. Deze printers worden voornamelijk industrieel gebruikt, bijvoorbeeld in fabrieken waar ze aan de lopende band potjes appelmoes of blikjes tomatenpuree produceren.

 

Continuous inkjet printer

Een continuous inkjet printer, of klein karakter inkjet printer, is een printer die voor meerdere toepassingen te gebruiken is. De meest voorkomende toepassingen zijn barcode printen, logo’s, lot-nummers, THT informatie, track en trace informatie, lengte markeringen en datamatrixcodes. Een continuous inkjet printer print contactloos. Hierdoor kan een hoge snelheid gehaald worden, waardoor de kosten laag zijn per code. Een continuous inkjet printer levert een hoog contrast op, ook op een donkere ondergrond. Het onderhoudsinterval is hoog.

 

Hot foil printer

Als de kwaliteitseisen van de kwaliteit van het printen erg hoog zijn, dan is hot foil coderen meestal de beste oplossing van alle oplossingen die er mogelijk zijn. Het is met een hot foil printer mogelijk om te coderen op vele soorten materialen. De materialen karton, textiel, leer, plastic, papier en folie. Hot foil printers leveren een codering die kas- en veegvast is. Dit zorgt ervoor dat codering aangebracht door een hot foil printer bestand is tegen extreem rare en diverse omgevingsinvloeden. De codering van een hot foil printer heeft geen droogtijd. Dit zorgt er dus voor dat de gecodeerde artikelen meteen verder verwekt kunnen worden met een minimaal tijdverlies.

Gerelateerde artikelen

Belt conveyors voor een beter productieproces

Hoe bouw je je leven weer op?

Beveiligingsrolluiken van Wessels Rolluikenfabriek