De kamervraag
Image default
Bedrijven

Stedentrips

Stedentrips kan je in elk deel van het jaar op elk moment doen. De ene tijd komt wat beter uit dan het ander omdat het weer wat lekkerder is, maar een stedentrip kan op zich op ieder moment. Het leuke aan stedentrips is dat je niet langer dan 4-5 weg bent. Je bent er gewoon even tussenuit en na een aantal dagen ben je weer terug. In deze korte periode kan je je toch in een hele andere wereld wanen en dat maakt stedentrips zo ontzettend leuk. In dit artikel vind je informatie over te gekke steden in Europa.

Braga in Portugal Braga is een stad met mooie architectuur, kleine steegjes en mooie grote schone pleinen. Het doet een beetje denken aan Rome en wordt daarom ook wel het Rome van Portugal genoemd. In Braga zijn prachtige gebouwen te vinden waaronder de kathedraal de Sé de Braga. Deze kathedraal stamt uit de 12e eeuw.

Valencia in Spanje Valencia is een zonovergoten moderne Spaanse stad. Valencia staat vol met hyper moderne gebouwen en mooi aangelegde parken. In de kathedraal van Valencia kan je naar boven klimmen en goed over de stad uitkijken. Dan zal het je direct opvallen dat de stad er heel groen uit ziet. Daarnaast heeft Valencia ook een aantal kleine strandjes waar je heerlijk op kan relaxen. De perfecte tijd om naar Valencia te gaan is rond maart. Dan is er een festival met gigantische papier mâché creaties.

Zagreb in Kroatië De hoofdstad van Kroatië is een aantrekkelijke stad met keistraatjes, boetiekjes, ateliers en cafés waar volop muziek gedraaid wordt. De stad is gelegen aan de Sava rivier en kenmerkt zich door de vele rode daken die de huizen hebben. Door de hele stad heen zijn musea te vinden en rondom Zagreb liggen prachtige meren die je beslist niet over mag slaan als je een bezoek brengt aan deze stad.

Deze bestemmingen zijn allemaal te boeken bij  kras of shoestring reizen.

http://dalreizen.nl