De kamervraag
Image default
Bedrijven

Inrichten van een kleine badkamer

De badkamer is een van de kleinere ruimtes van het huis. Maar de meeste mensen propper hier de grootste baden en douches in. Daarnaast staan in sommige badkamers ook nog eens de wasmachine en de droger waardoor al een groot deel van de badkamer in gebruik is. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je jouw badkamer volledig kan inrichten ondanks dat het misschien wat aan de kleine kant is.

Tip 1      Blijf groots denken Als je naar je badkamer kijkt alsof hij heel erg klein is, dan zal je nooit alles er in kunnen krijgen wat je van plan bent. Denk daarom groots, dit zorgt ervoor dat je jouw creativiteit voluit kan benutten. Denk hierbij in de hoogte en niet in de breedte. Een kast met veel lades in de hoogte levert namelijk net zoveel ruimte op als een brede kast met een aantal lades.

Tip 2      Maak gebruik van spiegels Een spiegel werkt reflecterend en vergrotend. Door gebruik te maken van meerdere spiegels creëer je diepte in je badkamer. Je creëert een ruimte die er niet is, maar door de weerspiegeling lijkt het wel alsof die ruimte bestaat. Zo kan je spiegels plaatsen op kastjes, waardoor je de functionaliteit van de spiegel gebruikt en de ruimte van het kastje ook.

Tip 3      Denk aan het tegelwerk Door gebruik te maken van grote tegels lijkt je badkamer ook veel groter. Het scheelt ook met de badkamer voegen, hier heb je er dan minder van, dus hoef je ook minder voegen schoonmaken. Gebruik op de vloer donkere tegels, en op de muur lichte tegels. Hiermee creëer je contrast tussen muren en vloeren waardoor de totaal oppervlakte groter lijkt.

Tip 4      Maak gebruik van lichte materialen Glazen wanden functioneren als afscheiding maar zorgen er wel voor dat je er doorheen kan kijken. Dit levert een heel ander beeld op dan een gemetselde wand. Hier kijk je tegenaan waardoor de ruimte er krapper uit komt te zien.

https://www.voegxpert.nl/