De kamervraag
Image default
Bedrijven

Subwoofer voor beginners

Wat is een subwoofer

Om uw geluidsinstallatie af te maken is het ideaal een subwoofer aan te schaffen, maar wat is een subwoofer? Een subwoofer kan namelijk lage tot zeer lage tonen goed afspelen. Dit is ideaal voor house, tech, hip hop en andere muziek. Een subwoofer kan veel lager gaan dan het bereik van een normale woofer. Zo kan al het frequentie bereik onder de 80Hz opgevangen worden door een subwoofer. Een subwoofer is een ideale aankoop om te doen als aanvulling op een actieve speaker. Een actieve speaker is een speaker met veel voordelen. Zo biedt een actieve speaker het zogenaamde plug en play systeem waardoor u de speaker eenvoudig kunt aan sluiten, en weer kunt verwijderen. Daarnaast hebben actieve speakers een ingebouwde versterker die zorgt voor een extra goed geluid. Een subwoofer kopen hierbij zorgt dat u uw geluid installatie naar het volgende niveau tilt!

Verschil passieve en actieve speakers

Er zijn veel passieve en actieve speakers, maar wat is het verschil tussen passieve en actieve speakers?. Een groot verschil is dat een passieve speaker geen ingebouwde versterker heeft, dit in tegenstelling tot de actieve speaker. Ook hebben passieve luidsprekers geen aparte stroom voorziening nodig. Dit heeft als voordeel dat u met minder snoeren en kabels hoeft te sjouwen. Wel biedt een passieve speaker geen diverse knoppen om het geluid hoger of lager te zetten. Voor diegenen die een feestje thuis houden, is het handig dan te kiezen voor een actieve speaker. Een geluidsinstallatie met actieve speakers zijn ideaal wanneer u op zoek bent naar een goede kwaliteit speakers, die eenvoudig te bedienen zijn. Zo kunt u een kleine actieve speaker mee nemen door het hele huis, mee nemen naar de badkamer, naar het park, enzovoort. Dit kan niet met een passieve speaker.

Grote of kleine speakers

Wanneer u kiest voor een grote of kleine speaker van een betrouwbaar merk zoals Power Dynamics, moet u kiezen tussen een grote en kleine speaker. Een kleine speaker is ideaal voor flexibiliteit en mobiliteit en is dus eenvoudig mee te nemen. De grotere speakers hebben vaak wel een krachtigere geluid. Bedenk dan ook goed wanneer je verwacht de speakers het meeste te gaan gebruiken.

https://audiogigant.nl/